قوانین اینکوترمز

قوانین اینکوترمز
مقالات 1402 / 08 / 29

برای تسهیل تجارت در سراسر جهان، اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) مجموعه‌ای از اینکوترمز را منتشر می‌کند که رسما به عنوان شرایط تجاری بین‌المللی شناخته می‌شود. اینکوترمز که در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده است، با روشن کردن تعهدات خریداران و فروشندگان، از هرگونه سردرگمی در قراردادهای تجارت خارجی جلوگیری می‌کند.

طرفین تجارت داخلی و بین المللی، اغلب از اینکوترمز به عنوان میانبر برای درک یکدیگر و درک دقیق شرایط قراردادهای تجاری خود استفاده می‌کنند. برخی از اینکوترمز برای هر وسیله حمل و نقل اعمال می‌شود، در حالی که برخی دیگر برای حمل و نقل دریایی اعمال می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با اینکوترمز کلیک کنید.

قوانین اینکوترمز برای انواع حمل و نقل

برخی از نمونه‌های متداول قوانین اینکوترمز برای انواع حمل‌ونقل عبارتند از: وظیفه پرداخت شده (DDP)، تحویل در محل (DAP)، و Ex Works (EXW).

هفت قانون اینکوترمز برای انواع حمل و نقل عبارتند از:

  • EXW: تحویل کالا در محل کار فروشنده
  • FCA: تحویل کار در محل تعیین شده از طرف خریدار به حمل کننده
  • CPT: پرداخت کرایه حمل کالا تا مقصد
  • CIP: پرداخت کرایه حمل و بیمه کالا تا مقصد
  • DAP: تحویل در محل
  • DPU: تحویل در محل پس از تخلیه
  • DDP: تحویل کالا در محل در مقصد با ترخیص و با پرداخت و حقوق و عوارض گمرکی

قوانین اینکوترمز برای انواع حمل و نقل

قوانین اینکوترمز برای حمل و نقل دریایی و آبی داخلی

ICC قوانین خاص اینکوترمز را برای حمل و نقل آبی داخلی و دریایی دارد، مانند هزینه، بیمه، و حمل و نقل (CIF) و تحویل رایگان در هواپیما (FOB). اینکوترمز برای حمل و نقل دریایی و آبی داخلی عبارتند از:

  • FAS: تحویل کالا در کنار کشتی
  • FOB: تحویل کالا بر روی عرشه کشتی
  • CFR: هزینه و کرایه تا بندر مقصد
  • CIF:  هزینه حمل و نقل و بیمه

شرایط حمل و نقل رایگان (FOB): به عنوان مثال، نشان می‌دهد که فروشنده، کالا را در کشتی تعیین شده به نام خریدار تحویل می‌دهد. خریدار یا فروشنده ممکن است تمام ریسک و هزینه‌های حمل و نقل را بسته به این که کالا در نقطه حمل و نقل FOB یا مقصد FOB فروخته می‌شود، تقبل کند.

شرایط هزینه، بیمه و حمل و نقل (CIF) نشان می‌دهد که فروشنده باید کالا را به بندر تعیین شده تحویل دهد و آن را در یک کشتی مشخص بارگیری کند و مسئولیت پرداخت کلیه هزینه‌های حمل و نقل، بیمه و بارگیری را بر عهده بگیرد. پس از آن، خریدار هزینه و ریسک مربوط به حمل و نقل محموله از بندر تعیین شده به انبار یا تجارت خود را بر عهده می‌گیرد.

اینکوترمز چه چیزی را پوشش نمی‌دهد؟

موارد خاصی وجود دارد که اینکوترمز پوشش نمی دهد:

  • آدرس تمامی شرایط فروش
  • قیمت کالاهای فروخته شده را پس از شناسایی ذکر کنید
  • به روش یا زمان پرداخت مورد مذاکره بین فروشنده و خریدار اشاره کنید
  • تعیین کنید که عنوان یا مالکیت کالا از فروشنده به خریدار می‌رسد
  • مشخص کنید که چه اسنادی باید توسط فروشنده به خریدار ارائه شود تا فرآیند ترخیص کالا از گمرک در کشور خریدار تسهیل شود.
  • پاسخگویی به مسئولیت عدم ارائه کالا مطابق با قرارداد فروش، تاخیر در تحویل یا مکانیسم‌های حل اختلاف

با توجه به حذف برخی شرایط فروش، کار فقط با اینکوترمز می‌تواند محدود کننده باشد. همه طرفین درگیر در هر قراردادی باید قبل از امضای قرارداد اطمینان حاصل کنند که موارد قابل اجرا در بالا بررسی شده است. این امر یک معامله تجاری روان را تضمین می‌کند، زیرا وقتی طرفین فقط با اینکوترمز کار می‌کنند، بسیاری از مسائل حقوقی ممکن است به وجود بیاید.

اینکوترمز 2010 در مقابل اینکوترمز 2020

اگرچه اینکوترمز 2010 در سال 2020 به روز شد، تفاوت قابل توجهی در قراردادهای نامگذاری بین این دو وجود ندارد. تنها یک تغییر در اصطلاحات وجود داشت: عبارت تحویل در ترمینال (DAT) در سال 2010 با عبارت تحویل در محل تخلیه (DPU) در سال 2020 مشخص شد. این کار برای شامل همه مکان‌های تخلیه، نه فقط مکان‌های پایانه‌ها انجام شد. در هر دو مورد، 11 اصطلاح وجود دارد.

اینکوترمز 2020 شرایطی را پوشش می دهد که در آن خریدار یا فروشنده کالا را با استفاده از وسایل نقلیه شخصی خود حمل می‌کند. در سال 2010، فرض بر این بود که این خدمات توسط یک حامل شخص ثالث ارائه شده است و تغییری در نحوه استفاده از قانون FCA همراه با اعتبار اسنادی وجود دارد.

علاوه بر این، مسئولیت‌های مربوط به هزینه‌های امنیتی تغییر کرده است. این ها می‌توانند با فرآیندهای ترخیص صادرات و همچنین فرآیند ترخیص واردات مرتبط باشند. بازنگری اینکوترمز روشن کرد که رایج‌ترین سرفصل‌های هزینه، آن‌هایی هستند که با حمل ونقل مرتبط هستند و مسئولیت آن‌ها بر عهده طرف تنظیم‌کننده است. هزینه‌های امنیتی مرتبط با ترخیص صادرات به غیر از موارد Ex Works بر عهده فروشنده خواهد بود. هزینه‌های امنیتی مرتبط با واردات به جز موارد DDP بر عهده خریدار خواهد بود.

اینکوترمز 2020

مزایا و معایب اینکوترمز

تنها بزرگترین مزیت استفاده از اینکوترمز، استانداردسازی و اختصاصی بودن جنبه های پیچیده تجارت بین المللی است. وجود سیستمی که ابهام بین کشورها را از بین می‌برد، تجارت را بسیار ساده‌تر کرده است، به‌ویژه هنگام مذاکره شرایط. این باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ای می‌شود که قبلاً برای وکلا صرف می‌شد، کسانی که  اساسا شرایط اینکوترمز را به زبان‌های مختلف تقسیم می‌کردند، پیش‌نویس می‌کردند.

یک نقطه ضعف قابل توجه اینکوترمز این است که خریداران و فروشندگان اغلب ترجیحات متفاوتی در هنگام استفاده از آن‌ها دارند. به عنوان مثال، فروشندگان ممکن است CIF را انتخاب کنند زیرا آن‌ها محموله‌های خود را بهتر از خریداران درک می‌کنند. در مقابل، خریداران ممکن است FOB را به دلایل مشابه ترجیح دهند. با این حال، خود شروط مطرح نیست و بحث بیشتر بر سر این است که از کدام شرایط در مقابل وضوح خود شرایط استفاده کنیم.

آیا هنوز هم می توانم از اینکوترمز 2010 بعد از 1 ژانویه 2020 استفاده کنم؟

بله، هنوز هم استفاده از اینکوترمز 2010 قابل قبول است. با این حال، خریدار و فروشنده باید کتبا توافق کنند که از نسخه 2010 یا 2020 اینکوترمز استفاده کنند.

11 اینکوترمز چیست؟

11 اینکوترمز، تحویل کالا در محل کار فروشنده (EXW)، تحویل کار در محل تعیین شده از طرف خریدار به حمل کننده (FCA)، پرداخت کرایه حمل کالا تا مقصد (CPT)، پرداخت کرایه حمل و بیمه کالا تا مقصد (CIP)، تحویل در محل (DAP)، تحویل در محل پس از تخلیه (DPU)، تحویل کالا در محل در مقصد با ترخیص و با پرداخت و حقوق و عوارض گمرکی (DDP)، تحویل کالا در کنار کشتی (FAS)، تحویل کالا بر روی عرشه کشتی (FOB)، هزینه و کرایه تا بندر مقصد (CFR)، هزینه حمل و نقل و بیمه (CIF).

چرا از اینکوترمز استفاده می شود؟

اینکوترمز برای شفاف سازی اصطلاحات تجاری در تجارت بین المللی استفاده می شود. بسیاری از مزایای اینکوترمز برای اکثر تراکنش ها بیشتر از مزایای منفی آن است، به همین دلیل است که بسیاری از قراردادهای تجاری با استفاده از اینکوترمز تسهیل می شوند. هنوز ترجیحات بین طرفین وجود دارد و خود شرایط باید قبل از نهایی شدن توافق مورد مذاکره قرار گیرند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله، مفهوم اینکوترمز و قوانین آن را بررسی کردیم. سپس به قوانین اینکوترمز برای انواع حمل نقل و قوانین اینکوترمز برای حمل و نقل دریایی و آبی داخلی پرداختیم. در ادامه تفاوت های اینکوترمز 2010 و 2020 را بیان کردیم. در آخر مزایا و معایب اینکوترمز را مورد بررسی قرار دادیم. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک کنید.

همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین‌المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات می‌توانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.

عضویت در سامانه خدمات حمل و نقل انتیراپ

نصب برنامه nTirApp
افزودن به Home Screen