اینکوترمز CIP چیست؟

اینکوترمز CIP چ...
مقالات 1402 / 08 / 30

قاعده CIP یکی از مهمترین قوانین و ترم های اینکوترمز می‌باشد. قاعده CIP یا «پرداخت كرايه حمل و بيمه كالا تا مقصد»، به این معنا می‌باشد که فروشنده کالا، کالاها را به حاملی که خود انتخاب کرده است، تحویل می‌دهد و همچنین هزینه موردنیاز برای حمل کالا تا مقصد تعیین شده در قرارداد را، پرداخت می‌کند. به علاوه اینکه، فروشنده کالا، کالاها را تا مقصد بیمه می‌کند و هزینه بیمه را نیز پرداخت می‌کند.

 برای آشنایی بیشتر با اینکوترمز چیست، کلیک کنید.

به عبارتی، در قاعده CIP (Carriage and Isurance Paid to) اینکوترمز، خریدار تمامی خطرهای احتمالی و ریسک هایی که ممکن است برای کالا اتفاق بیافتند و همچنین هزینه های اضافی بعد از تحویل کالا را، بر عهده خواهد داشت.

اینکوترمز CIP چیست

البته لازم به ذکر است که در قاعده CIP، فروشنده علاوه بر وظایف خود، بایستی خطر از بین رفتن و یا آسیب دیدن کالاها در روند حمل و نقل (مسئولیتشان برعهده خریدار می‌باشد) را، تحت پوشش بیمه قرار دهد.

خریدار کالا، بایستی توجه داشته باشد که بر طبق این قاعده، فروشنده فقط وظیفه دارد حداقل پوشش بیمه برای حمل و نقل کالا را تهیه کند. در صورتی که خریدار خواستار حمایت بیمه ای زیادی می‌باشد، یا باید در این مورد با فروشنده به توافق برسد و یا اینکه خود ترتیبات اضافی لازم برای حمایت بیمه ای بیشتر را فراهم نماید.

برای آشنایی بیشتر با حمل و نقل هوایی کلیک کنید.

حامل کالا یا حمل کننده کالا، به کسی گفته می‌شود که در قرارداد حمل و نقل متعهد می‌شود که کالاها را از طریق حمل و نقل دریایی، حمل و نقل هوایی، حمل و نقل جاده ای، حمل و نقل ریلی، حمل و نقل از طریق آبراه های داخلی و یا حمل و نقل ترکیبی، جابجا کند و یا ترتیبات انجام آن را فراهم نماید.

برای آشنایی بیشتر با حمل و نقل ریلی کلیک کنید.

در صورتی که برای حمل و جابجایی کالاها به مقصد مندرج در قرارداد، از حمل کنندگان زیادی استفاده شود، مسئولیت خطرها و ریسک های احتمالی کالا، زمانی انتقال می‌یابد که کالا برای اولین بار به حامل کالا تحویل داده شود.

اصطلاح CIP، ایجاب می‌کند که فروشنده کالا به منظور صدور کالاها، آنها را ترخیص کند. از این اصطلاح CIP می‌توان برای انواع شیوه های حمل و نقل، مثل حمل و نقل مرکب استفاده نمود.

اینکوترمز CIP

شیوه حمل و نقل در اینکوترمز CIP

قاعده CIP از قوانین اینکوترمز، می‌تواند برای انواع روش های حمل و نقل و حتی در حمل و نقل های ترکیبی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

تعیین محل یا نقطه تحویل به‌صورت دقیق در CIP

بهتر است طرفین معامله در قرارداد منعقد شده، محل تحویل و یا نقطه دقیق مکان در محل تحویل را، حدالامکان به صورت دقیق مشخص نمایند. تعیین نقطه دقیق مکانی تحویل برای زمان هایی که بیشتر از یک حامل برای حمل کالاها وجود داشته باشد، اهمیت بسیاری دارد. در صورتی که چندین حمل کننده کالا وجود داشته باشد و خریدار و فروشنده کالا، در مورد نقطه دقیق تحویل توافق نکرده باشند، به صورت پیش فرض خطرات و ریسک های متوجه کالا در زمان تحویل کالاها به اولین حمل کننده، به خریدار کالا انتقال می‌یابد.

تعیین محل یا نقطه تحویل به‌صورت دقیق

درصورتی که طرفین معامله بخواهند در مراحل بعدی (مثلاً در یک بندرگاه دریایی یا فرودگاه) و یا حتی در مراحل قبلی (مثلاً در یک ترمینال زمینی که قبل از بندرگاه دریایی قرارداد)، ریسک هایی را متقبل شوند، بایستی این موضوع را در قرارداد فروش خود تعیین کرده و عواقب آن را به صورت دقیق بررسی نمایند.

تعهدات فروشنده در اینکوترمز CIP

  1. تهیه کالاها مطابق با قرارداد
  2. اخذ مجوزها و اجازه نامه ها و انجام تشریفات لازم
  3. قرارداد حمل و قرارداد بیمه
  4. تحویل کالا به حمل کننده کالا
  5. انتقال خطر از فروشنده به خریدار کالا
  6. تقسیم هزینه ها
  7. اطلاع دادن به خریدار کالا
  8. تهیه مدرك تحويل، سند حمل و نقل يا پيام الكترونيكى معادل آن
  9. بررسى، بسته‌بندى و علامت‌گذارى کالا

وظایف خریدار و فروشنده در CIP اینکوترمز

تعهدات خریدار در اینکوترمز CIP

  1. پرداخت قیمت کالا
  2. اخذ مجوزها و اجازه نامه ها و انجام تشریفات گمرکی لازم جهت ورود کالا
  3. تحویل کالا در محل تعیین شده در قرارداد از حمل کننده کالا
  4. تقبل کردن خطرها و آسیب های احتمالی متوجه کالا، پس از تحویل گرفتن کالا توسط حمل کننده
  5. تقسیم هزینه ها
  6. اطلاع دادن به فروشنده کالا (درصورتی که تعیین مقصد تحویل و تاریخ ارسال کالا برعهده خریدار باشد)
  7. قبول مدرك تحويل، سند حمل و نقل يا پيام الكترونيكى معادل آن از فروشنده
  8. پرداخت هزنه بازرسی کالا پیش از تحویل آنها (بجز زمانى كه اين بازرسى تحت نظارت مقامات كشور صادركننده صورت بگیرد.)

جمع‌ بندی

در این مقاله به مفهوم ترم CIP (قانون CIP اینکوترمز) که یکی از قوانین و قوائد مهم در تجارت بین المللی است، پرداختیم. همچنین معرفی CIP، وظایف فروشنده و خریدار کالا در قانون CIP اینکوترمز و... را بررسی کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.

همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات می‌توانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.

عضویت در سامانه خدمات حمل و نقل انتیراپ 

 

نصب برنامه nTirApp
افزودن به Home Screen