واردات و صادرات انگور
تجارت انگور (Grape)
انگور میوه ای نرم پوست و شیره داری است و از درخت مو به عمل میآید. انگور سرده ای از درختان خانواده انگور سانان میباشد. در خانواده انگورسانان حدود 11 جنس و بیشتر از 600 گونه وجود دارد. مهمترین جنس خانواده انگورسانان، جنس انگور میباشد. مو یکی از گیاهان قدیمی میباشد که آدمیان کاشتن آن را آموختند. گیاه مو حالت بوته ای و همچنین حالت رونده دارد و در مقابل برخی از برگ ها دارای پیچک میباشد.
انگور جرء محصولات صادراتی میباشد و به دلایل مختلفی تجارت گسترده ای دارد. انگور میوه ای بهشتی و دارای دو نوع بی دانه و دانه دار میباشد. هر یک از این نوع ها در رنگ های مختلف سیاه، سرخ، زرد و تقریبا سبز وجود دارند. کشور ایران تولیدکننده انواع مختلف انگورها میباشد. از جمله انگورهای تولیدی و پرطرفدار ایران، انگورهای زرد بی دانه میباشد. همچنین انگور یاقوتی، انگور سبز کشمشی، انگور سیاه و... که اکثرا صادراتی به شمار میروند.
تولید انگور در ایران و جهان
هزینه تمام شده برای تولید هر کیلوگرم انگور تقریبا بالاست. چراکه روش های کاشت، داشت، برداشت و مرحله پس از برداشت، برای نگهداری انگور به طور سنتی انجام میپذیرند، که موجب افزایش هزینه ها و کاهش صرفه اقتصادی میگردد. این موجب میشود توان رقابتی از تولید کننده ها گرفته شود.
چین بزرگترین تولیدکننده انگور در جهان میباشد. بعد از چین، ایتالیا و آمریکا از تولیدکنندگان انگور در جهان هستند. در ایران سالانه حدود 3 میلیون تن، انگور تولید میشود.
یکی از مرغوب ترین انگورهای تولیدی ایران، انگور کاشمر است که به پاکستان صادر میشود. در گذشته به روسیه نیز صادر میشد.
از انگورهای مرغوب ایران میتوان به انگور آذربایجان غربی، تاکستان، شاهرود و قزوین میباشد. این انگورها به دلیل دانه دار بودن در بازار صادرات سهم چندانی ندارند.
همچنین یکی از شهرستان های مهم ، شهرستان ملایر است. این شهر به عنوان یکی از بزرگترین قطب های تولید انگور و کشمش در کشور میباشد و شهرت جهانی دارد. بهترین نوع انگور در این شهر از نوع بی دانه سفید است.
چرا ایران در صادرات انگور ضعیف است؟
برخی از دلایلی هستند که مانع صادرات خوب انگور از ایران میشوند. این دلایل عبارتند از:
- کاشت و بهره وری سنتی و غیرعلمی در باغ های انگور
- برخی آفت ها که باعث بی کیفیت شدن انگور میشوند.
- کمبود آب که باعث گرمازدگی انگور میشود و به کیفیت انگور خسارات زیادی وارد میکند.
انواع انگور
- انگور سیاه
- انگور یاقوتی
- انگور خلیلی
- انگور رازقی
- انگور برونکس
- انگور کاردینال
- انگور کونکورد
- انگور سیاه مونوکا
- انگور رویال پاییزی
- انگور بی دانه (کشمشی)
- انگور حسینی (ریش بابا)
- انگور عسگری (شیرازی)
- انگور شانی یا شاهانی (سلطانی)
- انگور قرمز تیره (انگورهای قهوه ای)
ارزش غذایی انگور
انگور دارای انواع مواد مغذی مثل ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین K و همچنین دارای گیاهان مغذی فنول و پلی فنول میباشد.
گیاهان مغذی، بدن انسان را در برابر انواع بیماری ها محافظت میکنند. انگور حاوی مواد معدنی کلسیم، سدیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و همچنین حاوی نیاسین، فولات، ریبوفلاوین و تیامین میباشد.
فلاونوئیدهای موجود در انگور از صدمات ناشی از رادیکال های آزاد میکاهد و جلوی سرعت روند پیری را میگیرد. میوهی لذیذ انگور به دلیل وجود تمام این مواد مغذی، نقش مهمی در داشتن زندگی سالم و فعال ایفا میکند.
نکاتی در رابطه با صادرات انگور
در هنگام صادرات میوه ها باید به نیازها وعلایق کشورهای هدف توجه کرد و بسته بندی میوه ها برطبق علایق و نیازهای آنها تنظیم کرد. برخی از کشورها میوه های ارگانیک را بیشتر دوست دارند و برخی دیگر از کشورها به رنگ و درشتی محصول اهمیت میدهند. صادرات میوه ها دارای مشکلات غیرقابل پیش بینی میباشد. مثل تغییرات آب و هوایی، بارندگی های شدید، یخبندان و حتی هجوم آفت های گیاهی که منجر به کاهش مقدار و افت کیفیت انگورها میشود. و از این رو صادرات محصول را کاهش میدهد.
انگور خوب صادراتی باید شفاف، درست و یکدست باشد و از جهت کیفیت نیز دارای کیفیت بسیار بالا باشد. تا در صادرات توان رقابت با سایر کشورهای هم ردیف باشد. برطبق بررسی های انجام شده، ایران از کشورهای خارجی واردات انگور ندارد و شاید در برخی از سال ها به دلیل کمبود انگور تولیدی، مقدار کمی واردات انگور داشته است.
کشورهای تولیدکننده انگور
در اینجا به 10 کشور برتر تولیدکننده انگور در جهان میپردازیم. که به ترتیب برایتان در زیر می آوریم.
- چین
- ایتالیا
- ایالات متحده آمریکا
- اسپانیا
- فرانسه
- ترکیه
- هند
- آرژانتین
- شیلی
- ایران
جمع بندی
در این مقاله به مفهوم سیستم آسیکودا که یکی از محصولات صادراتی و وارداتی در بیشتر کشورها است، پرداختیم. همچنین انواع انگور، ارزش غذایی انگور، تجارت انگور و... را بررسی کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.
همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات میتوانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.
عضویت در سامانه حمل و نقل زمینی انتیراپ