انواع صادرات
صادرات و انواع آن
یکی از موارد بسیار با اهمیت در تجارت برای هر کشور، صادرات کالا است. صادرات تاثیر چشمگیر و بسزایی در اقتصاد کشور دارد. علاوه بر این موارد، صادرات باعث میشود تاجر سود بسیار زیاد و چشمگیری از فروش کالا بدست آورد. وارد شدن ارز به کشور موجب بهبود وضعیت اقتصادی کشور میشود. برای همین دلیل دولت ایران از صادرکنندگان حمایت زیادی کرده و برای صادرات کالا به کشورهای همسایه شرایط خوب و آسانی را فراهم میکند.
تعریف صادرات
صادرات در لغت به معنی انتقال و ارسال کالا یا محموله از مکانی به مکانی دیگر به دو صورت درون کشوری و برون کشوری میباشد. هدف از صادرات در گمرک، خروج کالا از قلمرو گمرکی کشور است.
مراحل صادرات کالا
- بیمه کالا
- اخذ گواهی بازرسی
- ثبت بین المللی برند
- دریافت کارت بازرگانی
- تأمین کیفیت قابل قبول بازار کشور مقصد
- انجام امور گمرکی در کشور مقصد و ترخیص کالا
- بررسی شرایط و روشهای انتقال و دریافت ارز از محل فروش کالا
- تحقیق درباره شرایط و قوانین گمرکی در مقصد و قوانین واردات کالا در کشور مقصد
- ساخت زیرساخت های ضروری اعم از: کاتالوگ محصولات، وبسایت و کارت ویزیت به زبان خارجی انگلیسی و...
- مشخص کردن روش حمل و آماده کردن مدارک حمل مثل Invoice(فاکتور) و Packing List (پکینگ لیست)
- بازاریابی در کشور مقصد جهت انجام فروش کالا در مقصد یا مذاکره با فروشندگان کالای صادره جهت فروش آن
- تحقیق درباره بازار هدف، شناخت رقبا، قیمت کالای موجود در بازار مقصد، شرایط کیفی کالای قابل عرضه و قدرت خرید مشتری در بازار کشور مقصد
- اخذ مجوزهای لازم برای صادرات کالاهای مدنظر اعم از: گواهی مبدا، آنالیز، تست ریپورت، استاندارد، دیتاشیت و همه مجوزهای لازم و ضروری برای کالای موردنظرتان است.
انواع روش های صادرات
- صادرات به روش مستقیم
- صادرات به روش غیرمستقیم
1- صادرات به روش مستقیم
یکی از روش های انواع صادرات در کشورها، صادرات به روش مستقیم میباشد. در این روش کالای تولیدی خود یا کالای خریداری شده را به طور مستقیم می توان به کشورهای دیگر صادر کرد. در این روش صفر تا صد صادرات کالا به دیگر کشورها به عهده خود فرستنده است. صادرات مستقیم در شکل های مختلفی مثل نمایندگان صادراتی، نمایندگان فروش سیار، بخش صادرات در داخل، شعبه فروش در خارج و سفارش پستی انجام میپذیرد.
این روش صادرات همانند هر مبحث دیگری مزایا و معایبی دارد. که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
مزایای روش مستقیم
با داشتن شناخت و اطلاع از مزایا و معایب روش مستقیم صادرات کالا، میتوانید با توجه به توانایی هایتان و شرایط موجود تصمیم گیری بهتری داشته باشید. در اینجا به بعضی از مزایای روش مستقیم صادرات میپردازیم.
- سود زیاد
- برند سازی
- کنترل و نفوذ بیشتر
- آموزش صادرات کالا
- ایجاد ارتباط تجاری
معایب روش مستقیم
- هزینه بیشتر
- مشکلات بیشتر
- صرف انژری و زمان زیاد
2- صادرات به روش غیرمستقیم
از دیگر روش های صادرات، صادرات غیرمستقیم است. تمامی مراحل به واسطه یک شخص حقیقی یا حقوقی انجام خواهد گرفت. این اشخاص واسطه، معمولا شرکت های بین المللی بازاریابی و یا شرکت های بازرگانی صادرات میباشند. در روش غیر مستقیم، شخص واسطه یا شرکت از سود خالصتان درصدی را اخذ میکند. صادرات به روش غیر مستقیم به سرمایه زیادی نیاز ندارد و همچنین از ریسک کمتری برخوردار است. این روش معمولا در بین شرکت های تجاری، سازمان های تعاونی صادرات، شرکت مدیریت و صادرات اجرا میشود. روش غیر مستقیم صادرات در بین شرکت هایی که می خواهند صادرات جزئی به کشورها داشته و سود آن کم و از ارزش کمی برخوردار است، استفاده میشود. چرا که این شرکت ها خود را درگیر مشکلات و پیچیدگی ها و یا استخدام نیروی انسانی همانند روش مستقیم نمیکنند.
مزایای روش غیرمستقیم
- هزینه کمتر
- جلوگیری از بروز خطا
- عدم نیاز به گرفتن مجوزها
معایب روش غیرمستقیم
- سود کمتر
- کنترل نداشتن
- نداشتن ارتباط مستقیم با مشتری
انواع صادرات از نظر خروج کالا
- صادرات قطعی
- صادرات موقت
1- صادرات قطعی
در تعریف صادرات به ارسال کالا به خارج از مرزهای کشور با هدف مصرف و یا کسب درآمد در کشورهای خارجی اشاره کردیم. که به آن صادرات قطعی میگویند. صادرات قطعی پرداخت عوارض، مالیات و سودبازرگانی ندارد اما دارای هزینه های گمرکی میباشد.
برای آشنایی بیشتر با صادرات قطعی کالا چیست؟ کلیک کنید.
با توجه به قوانین واردات و صادرات، از راه شرکت های تعاونی مرزنشینان و تاجران و بازارچه های مرزی صادرات قطعی میتواند انجام شود.
2- صادرات موقت
صادرات موقت یعنی خارج کردن کالا از قلمرو گمرکی یک کشور به جهت عرضه و نمایش در نمایشگاه ها، یا به خاطر تعمیر، تکمیل و فرآوری محصول در خارج از قلمرو گمرکی کشور و سپس برگرداندن آن کالا به داخل قلمرو گمرکی.
مدارک و اسناد موردنیاز برای صادرات
در صادرات برای مراجعه به گمرک و صدور کالا برخی اسناد و مدارک و نیز مجوزاتی لازم است. که در زیر برایتان آوردیم. عبارتند از:
- بارنامه
- گواهی مبدا
- گواهی بازرسی
- گواهی قرنطینه
- گواهی بهداشت
- گواهی استاندارد
- کارت بازرگانی فرد صادرکننده
- پکینگ لیست (Packing List) و فاکتور (Invoice)
- دیتا شیت (حاوی اطلاعات فنی درمورد کالا)
- معرفی نامه یا وکالت نامه اظهار کننده
جمع بندی
در این مقاله به مفهوم انواع صادرات که یکی از مهمترین ها در زمینه تجارت در بیشتر کشورها است، پرداختیم. همچنین مراحل صادرات کالا، انواع روش های صادرات، انواع صادرات از نظر خروج کالا و... را بررسی کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.
همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات میتوانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.
عضویت در سامانه آنلاین خدمات حمل و نقل انتیراپ