سنجد یک میوه درختی محبوب است که تقریبا تمام ایرانی ها آن را میشناسند. سنجد در اغلب شرایط آب و هوایی رشد میکند. سنجد بیشتر در مناطق غرب و مرکز آسیا کاشته میشود و بجز ایران، روسیه و ترکیه نیز در پرورش و تولید سنجد فعالیت میکنند. سنجد میوه ای است که در طب سنتی اسلامی و همچنین طب سنتی چینی به مصرف آن سفارش زیادی شده است. سنجد میوه ای است که طبع سردی دارد که کالری بسیار کم و طعم گسی دارد.
سنجد دارای دو نوع کوچک و بزرگ است. نوع بزرگ سنجد حالت آردی و پوستی نازک دارد.
سنجد یکی از اعضای ثابت سفر هفت سین ایرانی است و نماد آن فرزانگی و زایش است. همین موضوع نشان میدهد که از قدیم سنجد در سبد خشکبار خانوادههای ایرانی وجود داشته است.
خواص سنجد
- خواص سنجد برای زیبایی
- خواص سنجد برای بانوان باردار
- خواص سنجد برای سلامت بانوان
- خواص سنجد برای سیستم گوارش
خواص سنجد برای زیبایی
- یکی از مهمترین خواص سنجد، تاثیرگذاری آن بر زیبایی افراد است. این خاصیت موجب شده است که شرکت های تولید کننده لوازم آرایشی و بهداشتی پوست و مو، به این ماده روی بیاورند.
- یکی از خواص سنجد برای زیبایی داشتن مقدار زیادی از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که موجب تحریک سنتزکلاژن در بدن میشود که وجود این موضوع باعث شده از ایجاد چیست و چروک در پوست جلوگیری شود.
- جوشانده برگ گیاه سنجد همراه با روغن زیتون، موجب جلوگیری از ریزش مو، توقف خارش سر و باعث تحریک رشد مو میشود.
- یکی دیگر از خواص سنجد در زیبایی، وجود ویتامین ها در آن است که موجب جوانی و براق شدن پوست میشود.
- از گل درخت سنجد نیز برای رشد مو استفاده میشود. به این صورت که روغن گرفته شده از گل این گیاه را به کف سر مالش میدهند و این کار سرعت افزایش مو را بیشتر میکند.
خواص سنجد برای بانوان باردار
مصرف سنجد در زمان بارداری بسیار توصیه میشود چرا که بسیار قوی است و حاوی مقدار بسیار زیادی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است.
- کاهش فشار خون
- تقویت سیستم ایمنی
- جلوگیری از بالا رفتن قند
- ساخت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان
خواص سنجد برای سلامت بانوان
بسیاری از مشکلات هورمونی و اختلالات جنسی که در بانوان وجود دارد با مصرف میوه، برگ و حتی گل سنجد قابل کنترل و درمان هستند. سنجد باعث ایجاد تعادل در هورمون ها میشود و همچنین کنترل کننده ی خونریزی های بیش از حد در دوران قاعدگی است. خونریزی های بیش از حد منجر به ضعف جسمی میشود.
خواص سنجد برای سیستم گوارش
یکی از مهمترین استفاده های سنجد، برای درمان سیستم گوارش است. یکی از فواید سنجد این است که موجب جلوگیری از اسهال و از بین برنده نفخ است. از دیگر فواید سنجد، خاصیت ضد التهابی آن در نواحی روده و معده است.
توجه داشته باشید، مصرف بیش از اندازه سنجد، موجب یبوست، عفونت روده، مشکلات سیستم گوارش و هاضمه میشود. جوشانده برگ سنجد برای درمان بیرون روی خردسالان توصیه میشود.
افرادی که غلبه صفرا دارند، معمولا صبح ها احساس تهوع زیادی دارند و همین موضوع باعث ناراحتی آنها میشود. در اینجا نیز یکی دیگر از خواص سنجد، به این افراد کمک می کند تا معده آنها بهبود گردد و در نتیجه صفرا از بین برود.
نحوه بهره مندی از خواص سنجد
سنجد یکی از خوراکی های خوشمزه و مفید است و به عنوان داروی گیاهی نیز مورد استفاده قرار میگیرد چرا که یکی از خواص سنجد این است که درمانگر مریضی ها میباشد.
- یکی از ساده ترین روش های استفاده از ویتامین ها و مواد مغذی موجود در سنجد، مصرف تعداد مشخصی از آن (20 تا 50 عدد) به صورت روزانه به عنوان میان وعده است.
- بهترین و موثرترین روش استفاده از سنجد، این است که آن را به همراه هسته در آسیابی قوی ریخته و پودر کنید. میتوانید در هر روز به مقدار 1 تا 3 قاشق از این پودر را با شیر مخلوط کرده و به همراه عسل یا بدون آن میل کنید.
- استفاده از جوشانده برگ درخت یا عرق و عصاره گل سنجد نیز در گیاه درمانی متداول است.
منبع
شما میتوانید با مراجعه به بخش مجله سلامت آکادمی انتیراپ با خواص انواع محصولات خوراکی و مواد طبیعی آشنا شوید.
سامانه آنلاین حمل و نقل بین المللی انتیراپ