صادرات گل محمدی
گل محمدی و صادرات آن
گل محمدی یک نوع گل از دسته های گل رز میباشد. این گونه از رز دارای مقاومت بالا در برابر کم آبی و در شهرهای بزرگ به خوبی رشد میکند. درختچه های گل محمدی دارای شاخه های گل دهنده تیغ دار، بدون شیار، استوانه ای شکل و برگ های مرکب شانه ای که دارای 3 الی 5 برگچه مقابل دندانه دار میباشد.
رگبرگ های پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه بیضی شکل و چرمی، نوک تیز به طول 3 الی 5 سانتی متر و قسمت روی برگ ها صاف و سبز، پشت برگ ها سبز کمرنگ و دمبرگ هایش خزی و نمدی است. برگ ها با کرک های غده ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده است.
گل محمدی صورتی خوشرنگ میباشد، گل محمدی با 32 گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوایل صبح شروع به ظاهر شدن میکنند. کاسبرگ های گل محمدی، 5 عدد میباشند که 3 تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه ها هستند. در ترکیب گل ها، پرچم ها هم به تعداد 100 عدد وجود دارند.
کشورهای صادر کننده گل محمدی
- چین
- هند
- لهستان
- آلمان
- اندونزی
- ایران
کشورهای تولید کننده گل محمدی
- ترکیه
- بالکان
- ایران
- فرانسه
- مراکش
- اسپانیا
- و...
در کشورهای نامبرده شده بخش زیادی از تولیدات گل محمدی انجام میگیرد.
کشورهای وارد کننده گل محمدی
- آمریکا
- آلمان
- ژاپن
- چین
- هند
- ایتالیا
- امارات متحده عربی
- افغانستان
- پاکستان
- هنگ کنگ چین
- اسپانیا
- عراق
- روسیه
- ترکیه
- فرانسه
- بلژیک
- کانادا
- قطر
انواع فرآورده های گل محمدی
- گلاب (Rose water)
- اِسانس (Rose Oil)
- غنچه خشک (Dried rose buds)
موارد استفاده انواع گل محمدی
یکی از شایع ترین موارد استفاده از گل محمدی در تهیه عطر و گلاب میباشد. گلاب حاصل از گل محمدی، در صنعت گزسازی، تولید شیرینی جات، مرباجات و برای شستشوی اماکن متبرکه کاربرد دارد. تهیه گل خشک در خوشبو کردن محیط های کوچک و در سجاده های نماز از زمان های گذشته تا به امروزه کاربرد دارد. در صنعتع داروسازی نیز اسانس گل محمدی و گلاب مصارف زیادی دارد.
اسانس رز یکی از عطرهای بسیار معروف و در عین حال پرطرفدار میباشد. از اسانس رز و گل محمدی در صنعت عطر سازی و سایر فرآورده های آرایشی به عنوان خوشبوکننده استفاده میشود. بخش زیادی از تولید اسانس گل محمدی در کشورهای زیر تولید میگردد.
- ترکیه
- بالکان
- ایران
- فرانسه
- مراکش
- اسپانیا
اسانس گل محمدی دارای اثرات مختلفی اعم از ضد ویروس، ضد باکتری، ضد اسپم، تونیک کلیه و خون، آنتی سپتیک، آرام بخش و... میباشد.
خواص گل محمدی
- ترمیم کننده زخم
- رفع دردهای معده
- رفع دردهای روده
- رفع دردهای گوش
- رفع دردهای دندان
عصاره گلبرگ ها:
- تب بر
- رفع بیخوابی
- بهبود سر درد
- بهبود گلو درد
- درمان استفراغ
- بهبود زخم های دهان
افشره گل محمدی:
- نشاط آور
- ضد افسردگی
- ضد فشارهای عصبی و ضد تنیدگی (ضد استرس)
غنچه گل محمدی:
- نرم کننده مو
- عطر دهنده مو
- مصارف تزئینی
دسته بندی گل محمدی
گل محمدی به دو دسته، دسته اول گل محمدی قدیمی و یا بهاره و دسته دوم گل محمدی جدید و یا پاییزه تقسیم میشود.
- دسته اول: گل محمدی قدیمی یا همان بهاره، ویژگی های ظاهری دارند و گلبرگ های آن به رنگ صورتی میباشد. گل محمدی بهاره بیشترین بخش از مزارع گل محمدی در جهان و علی الخصوص در ایران کشت میشود. پس بنابراین میتوان فهمید که گل محمدی بهاره، همان نوعی است که توسط کشاورزان کشت مورد کشت قرار میگیرد.
- دسته دوم: گل محمدی پاییزه یا همان گل محمدی جدید، دارای ساختار درختچه ای و همچنین دارای گلبرگ هایی به رنگ صورتی و قرمز میباشند. گل محمدی پاییزه دارای شکل خوشه ای باز و برخی اوقات قطر گل های آنها به 9 سانتی متر نیز میرسد. گل محمدی پاییزه بیشتر در مناطق گرم که در آنها آفتاب زیاد است رشد میکند. دلیل پاییزه نامیدن این نوع گل محمدی، فصل گل دهی آنهاست که در پاییز و یا اواخر تابستان میباشد.
تعرفه گمرکی گل محمدی
گل محمدی ( Damask rose ) در گمرک جهانی با کد تعرفه گمرکی ( HS Code ) به شماره 121190 شناخته میشود.
جمع بندی
در این مقاله به مفهوم صادرات گل محمدی که یکی از مهمترین محصولات صادراتی و وارداتی در بیشتر کشورها است، پرداختیم. همچنین خواص دارویی گل محمدی، موارد استفاده از گل محمدی و... را بررسی کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.
همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات میتوانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.
عضویت در سامانه حمل و نقل زمینی انتیراپ