تعرفه گمرکی
تعرفه گمرکی در قوانین و سیاستگذاریهای هر کشوری تعریف میشود و اجرای آن نیز الزامی میباشد. تعرفه گمرکی را میتوان نوعی معیار عددی یا رقمی دانست که به منظور تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا به کار میرود. در واقع، برای ورود هر کالایی به گمرک، HS کد تعیین میشود که توسط صاحب کالا باید پرداخت گردد.
مفهوم تعرفه گمرکی
تعرفه گمرکی، بر اساس ارزش کالا تعیین میشود که به روشهای مختلفی، متناسب با نوع کالا محاسبه میشود. مقدار و میزان حقوق ورودی که به منظور وارد کردن کالاها به کشور پرداخت میشود، همان تعرفه گمرکی مربوط به کالای وارداتی است.
حقوق گمرکی، نام دیگر تعرفه گمرکی است که عبارت است از مالیاتی که دولت به دلیل شرایط مالی و حمایتی از کالاهای وارداتی دریافت میکند. تمام مبالغی که جهت ورود کالاها گرفته میشود به چند دسته تقسیم شده است:
- حقوق و عوارض موجود (نوعی مالیات غیر مستقیم)
- هزینههای پرداختی در جهت انجام خدمات وصول (هزینه بارگیری و تخلیه، انبارداری و…)
مفهوم HS کد
HS کد، معیاری است که با استفاده از آن میتوان جایگاه کالاها را در خصوص ترخیص کالا تعیین کرد. برای ورود کالا به گمرکها، حقوق ورودی مشخصی تحت عنوان HS کد در نظر گرفته میشود که حتما باید پرداخت شود.
اولویت بندی تعرفه های گمرکی
اولویتبندی مربوط به تعرفههای گمرکی، به ۱۰ بخش تقسیم میشود که بر حسب نیازها و همچنین سیاستگذاریهای مربوط به تجارت هر کشور تعیین میشود. اولویت اول تعرفه گمرکی، مربوط به نیازهای مهم و کالاهای اساسی است و اولویت دهم که آخرین اولویت است، متعلق به کالاهای لوکس میباشد که ارز دولتی (مبادلاتی) به این کالاها اختصاص نمییابد.
نحوه پرداخت حقوق گمرکی
امروزه، با پیشرفت و رشد تکنولوژی، اکثر کارها آسان شده است. یکی از این پیشرفتها، مربوط به پرداخت عوارض گمرکی به صورت آنلاین است که برای سرعت بخشیدن به عملیات گمرکی در نظر گرفته شده است. در مرحله اول، باید به سایت مدیریت متمرکز پرداختهای اینترنتی عوارض دولتی، مراجعه شود. این سامانه، جهت پرداخت آنلاین عوارض گمرکی ایجاده شده است. همان طور که در بالا توضیح داده شد، حقوق گمرکی، در واقع نوعی مالیات است که به طور غیر مستقیم برای ترخیص کالا و واردات، تجارت بین کشورها در نظر گرفته میشود.
مزایای تعیین تعرفه گمرکی
- منبع درآمد برای دولت: دریافت تعرفههای گمرکی اعمال شده، شرایطی برای دولت فراهم میکند تا بتواند درآمد بیشتری به دست آورد. همچنین، از طریق دریافت هزینههای گمرکی، دولت به تامین مقادیری از کسری بودجه خود کمک میکند.
- راهگشای مذاکرات اقتصادی: طرفهای مذاکرات میتوانند از تعرفهها جهت کمک به تشکیل مجامعی برای ایجاد گفتگو با شرکای تجاری خود بهرهمند شوند.
- حمایت از تولیدات داخلی کشور: یکی از مهمترین کاربردهای تعیین تعرفه گمرکی، استفاده از آن، جهت حمایت از محصولات داخلی است. اگر تولیدکنندگان داخلی، کالایی مشابه با کالای وارداتی را تولید کنند، دولت تعرفه واردات آن را زیاد میکند.
- قابل پیش بینی کردن بازار: برقراری تعرفههای گمرکی به ثبات بازار کمک کرده و قیمتها را قابل پیشبینی مینمایند.
نتیجهگیری
در این مقاله، به بررسی تعرفه گمرکی پرداختیم که نوعی معیار عددی یا رقمی است که به منظور تعیین جایگاه کالا در ترخیص کالا به کار میرود. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.
همچنین در انتیراپ، خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات میتوانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.