ترانشیپ کالا چیست؟

ترانشیپ کالا چیست؟
مقالات 1402 / 08 / 29

ترانشیپ، فرآیندی است که در آن یک بسته یا کانتینر از یک کشتی تخلیه و در کشتی دیگر بارگیری می شود، تا در نهایت به مقصد نهایی حمل شود. به طور خلاصه، بسته یا کانتینر ابتدا به یک مکان خاص می‌رسد نه مقصد نهایی. مکان میانی یا نقطه انتقال محموله به عنوان مرکز حمل و نقل شناخته می‌شود.

ترانشیپ چیست؟

ترانشیپ، ترکیبی از دو یا چندین ترانزیت است که برای صرفه جویی هزینه‌های حمل و نقل و یا دور زدن تحریم‌هایی که بین مبدا و مقصد است، استفاده می‌شود.

برای مثال ممکن است یک صاحب کالا در کانادا بخواهد یک کانتینر بزرگ قهوه به استرالیا بفرستد. با این حال، ممکن است مجبور شود ابتدا بار را به ایالات متحده و سپس استرالیا ارسال کند. در این صورت، بندر واقع در ایالات متحده مرکز حمل و نقل خواهد بود و فرستنده‌ها فرآیند ترانشیپ را دنبال خواهند کرد.

برای رسیدن این کانتینر به استرالیا، فرستنده ابتدا آن را از یکی از بندرهای کانادا به یک بندر ایالات متحده ارسال می‌کند. سپس بسته از کشتی کانادایی به بندر تخلیه می شود. این محموله به کشتی خروجی از بندر ایالات متحده می‌رود و آماده حمل به استرالیا می‌شود.

توجه: ترانشیپ ممکن است شامل کانتینرها و بسته‌هایی از هر نوع حمل و نقل اعم از ریلی، جاده‌ای و دریایی یا از ترکیبی از روش‌ها باشد.

هدف از ترانشیپ چیست؟

ممکن است دلایل متعددی در پشت ترانشیپ وجود داشته باشد، از تغییر حمل و نقل تا انتقال در کشتی‌ها.

  • تغییر در نحوه حمل و نقل: در برخی موارد ممکن است لازم باشد کالا با دو روش حمل و نقل ارسال شود. چنین مواردی مستلزم استفاده از روش ترانشیپ است. به عنوان مثال، یک محموله باید از طریق جاده از نقطه A به B و از طریق دریا از نقطه B به C حمل شود.
  • کاهش هزینه‌های حمل و نقل: صرف نظر از بندر، حمل و نقل مستقیم معمولا پر هزینه است. ترانشیپ ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد، اما هزینه حمل و نقل به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
  • چالش کشتی‌های بزرگ: هر بندری، کشتی‌های بزرگ را اسکان نمی‌دهد. اگر کانتینرها در یک کشتی بزرگ حمل شوند، ترانشیپ گزینه خوبی است. در غیر این صورت کالا به یک کشتی کوچک‌تر منتقل می‌شود و می‌تواند به سرعت از طریق این فرآیند به بندر مقصد برسد.

ترانشیپ معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که هیچ مسیر تجاری مستقیمی بین محل صادرات و واردات وجود نداشته باشد. با این حال، ممکن است دلایل دیگری نیز وجود داشته باشد:

  • زمانی که هزینه ارسال مستقیم بین دو مقصد زیاد باشد.
  • زمانی که هیچ مسیر مستقیمی بین دو مکان (فرستنده و گیرنده) وجود ندارد.
  • زمانی که صادر کننده و وارد کننده بخواهند با وجود محدودیت‌ها یا ممنوعیت‌های تجاری بین کشورهای خود به تجارت کالا بپردازند. در این صورت، ممکن است کالا را از طریق یک کشور ثالث ارسال کنند.

هدف از ترانشیب چیست؟

چگونه ترانشیپ منجر به تاخیر در حمل و نقل می شود؟

ترانشیپ ممکن است مقرون به صرفه‌ترین گزینه باشد، اما کندتر از سایر روش‌های حمل و نقل است. در زیر به معایب استفاده از فرآیند ترانشیپ که منجر به تاخیر در ارسال کالا می‌شود، اشاره می‌کنیم:

  • بارگیری و تخلیه طولانی مدت: اگر کشتی بزرگ باشد، بارگیری کالا ممکن است بین یک روز تا یک هفته طول بکشد. همین امر در مورد تخلیه نیز صدق می کند. این موضوع منجر به تاخیر قابل توجهی در حمل و نقل می‌شود.
  • پوشش مسافت گسترده‌تر: ترانشیپ معمولا باعث می‌شود که کشتی مسافت بیشتری را نسبت به مسیر مستقیم طی کند.

نحوه ردیابی در ترانشیپ

بهترین راه برای ردیابی ترانشیپ، از طریق وب سایت خط کشتیرانی است. اکثر خدمات حمل و نقل دریایی، سیستم‌های ردیابی محموله را معرفی می‌کنند، که به فرستنده و گیرنده امکان ردیابی کالاهای خود را می‌دهد.

بارنامه (BOL) زمانی ایجاد می‌شود که یک کانتینر برای ترانشیپ ارسال شود. گیرنده می‌تواند از شماره BOL یا شماره محموله برای ردیابی خروج، مکان، زمان رسیدن و سایر جزئیات مهم محموله استفاده کند. همچنین شامل تمام اطلاعات مربوط به کشتی دوم می‌شود.

نحوه ردیابی در ترانشیب

تفاوت ترانزیت و ترانشیپ

ترانشیپ می‌تواند زیر مجموعه‌ای از ترانزیت کالاها و محموله‌های مختلف باشد. چون ماهیت اصلی این دو مشابه است، در مواردی به جای هم استفاده می‌شود. اما با توجه به هدف اصلی هر یک از این روش‌ها، معنایی متفاوت برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. در ترانزیت، کالاها از یک مبدا گمرکی به یک مقصد گمرکی، تحت نظارت گمرک و بر طبق قوانین تعیین شده ارسال می‌شود. ولی در ترانشیپ، کالای مورد نظر در ابتدا حکم یک محموله وارداتی را دارد و تحت نظارت گمرک بین‌المللی به منطقه گمرکی کشور دیگر وارد شده و پس از آن به شکل یک محموله صادراتی به مقصد گمرکی دوم در واقع مقصد نهایی خود، صادر می‌شود.

در واقع در ترانزیت کالا، هیچ تغییری در وسیله حمل و نقل به وجود نیامده و کالا تا نقطه مقصد توسط یک وسیله انتقال اصلی باقی می‌ماند، در حالی که در ترانشیپ کالا، امکان وقوع یک سری تغییرات وجود داشته و ممکن است وسیله حمل و نقل در مسیر انتقال تغییر پیدا کند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله، ترانشیب کالا را مورد بررسی قرار دادیم. فرآیندی است که در آن یک بسته یا کانتینر از یک کشتی تخلیه و در کشتی دیگر بارگیری می شود، تا در نهایت به مقصد نهایی حمل شود. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.

همچنین در انتیراپ، خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات میتوانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.

عضویت در سامانه خدمات حمل و نقل انتیراپ

نصب برنامه nTirApp
افزودن به Home Screen