حمل و نقل زمینی چیست؟
- حمل و نقل ریلی
- حمل و نقل جاده ای
در حمل و نقل زمینی میتوان گفت که این نوع حمل و نقل، یکی از بهترین روش ها برای حمل و نقل کالاها و بارها و محمولهها به شمار میرود. چراکه حمل ونقل زمینی دارای هزینه های مقرون به صرفه است. معمولا این روش حمل و نقل زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که افراد دارای محدودیت زمانی برای رسیدن کالاها به مقصد نباشند.
برای آشنایی بیشتر با حمل و نقل جاده ای کلیک کنید.
پس بنابراین کاملا مشخص است یکی از معایب حمل و نقل زمینی زمانبر بودن آن میباشد. اما از بزرگترین مزایای حمل و نقل زمینی میتوان به مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. بنابراین کسانی که محدودیت زمانی برای رسیدن کالاها به مقصد ندارند میتوانند از این روش حمل نقل استفاده کنند و در هزینه ها صرفه جویی کنند.
حمل و نقل زمینی از چه طریقی انجام میشود؟
در روش حمل و نقل جاده ای، کالاها و محموله ها توسط ماشین های باری، تریلی ها، کامیون ها، و غیره از نقطه مبدا به نقطه مقصد انتقال مییابند. در حمل و نقل زمینی همانند سایر روش های حمل و نقل بارنامه صادر میشود.
در روش حمل و نقل ریلی نیز کالاها و محموله ها از طریق خطوط راه آهن به طرف مقصد حرکت میکنند. اما نکته لازم به ذکری در این روش وجود دارد که باید به آن توجه کرد. نکته این است که خطوط ریلی گترده هستند و به خاطر این گستردگی در بعضی کشورها مثل کشور خودمان ایران، حمل و نقل ریلی زیاد مورد استفاده قرار نمیگیرد.
انواع حمل و نقل زمینی
- حمل و نقل زمینی جاده ای
- حمل و نقل زمینی ریلی (راه آهن)
- حمل و نقل زمینی-آبی
انواع حمل و نقل زمینی کالا
- حمل و نقل زمینی داخلی
- حمل و نقل زمینی خارجی
حمل و نقل زمینی داخلی
استفاده از کلمه حمل و نقل داخلی شامل خدمات ارگان ها و شرکت های بسیاری میشود. حمل و نقل داخلی به حمل و نقل کالای شخصی یا تجاری در داخل یک کشور از یک نقطه به نقطه دیگر را میگویند.
حمل و نقل جاده ای از پرکاربرد ترین و بهینه ترین روش های لجستیک در تجارت داخلی به شمار میرود. یکی از مهمترین خدماتی که از سوی شرکت های حمل و نقل برای صاحب کالاها ارائه میشود، صادرکردن بارنامه برای تریلرها وکامیون ها میباشد.
حمل و نقل زمینی خارجی
امروزه از روش حمل و نقل زمینی علاوه بر روش داخلی، به صورت حمل و نقل زمینی خارجی استفاده میشود. از حمل و نقل زمینی خارجی که همان روش بین المللی است در تجارت بین کشورهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. اما باید به برخی نکات توجه کافی داشته باشید که اگر مسافت بین کشورها بسیار طولانی باشد ممکن است کالاهای ارسالی فاسد شده و یا از بین بروند. اگر بین کشورهای فرستنده و گیرنده راه آبی وجود داشته باشد بهتر است از روش حمل و نقل زمینی-آبی استفاده شود. یا اینکه بهتر است بجای استفاده از روش حمل و نقل زمینی به سراغ سایر روش های حمل و نقل مثل: حمل و نقل هوایی، دریایی، و غیره رفت.
برای آشنایی بیشتر با حمل و نقل دریایی کلیک کنید.
الزامات موردنیاز در حمل و نقل زمینی
روش حمل و نقل زمینی کالاها همانند بسیاری از مباحث و مسائل دیگر شامل الزامات، مزایا، معایب بسیار مهمی است که افراد و تاجران قبل از استفاده از حمل و نقل به صورت زمینی باید درباره این روش حمل و نقل اطلاعاتی بدست بیاورند تا میزان خسارت احتمالی، ضرر و زیان آنها در آینده کاهش یافته و همچنین میزان سود دهی آنها افزایش پیدا کند.
وسیله های حمل و نقل زمینی
- واگن
- تریلر
- کامیون
- اتوبوس
- کامیونت
- مینی بوس
- خودرو سواری
- ماشین باربری
مزایای حمل و نقل زمینی
- حمل و نقل درب تا درب
- نیاز به سرمایه گذاری کمتر
- داشتن سرعت در جابجایی
- واسطه شیوه های سایر حمل و نقل
- داشتن امنیت بیشتر در حمل و نقل
- عدم نیاز به جرثقیل جهت تخلیه بار
- کامیون حمل کالا به صورت شخصی
- انعطاف پذیری نسبت به دیگر روش ها
- ارائه خدمات حمل و نقل در همه مناطق
- مقرون به صرفه بودن هزینه های بسته بندی
- مناسب حمل کالا در فاصله های کوتاه جاده ای
معایب حمل و نقل زمینی
- کم بودن سرعت
- داشتن ترافیک سنگین
- عدم وجود سازمان دهی
- داشتن حوادث و تصادفات
- مناسب نبودن برای مسیرهای طولانی
- تاثیر داشتن فصل ها در این روش حمل و نقل
بارنامه حمل و نقل زمینی
- نوع کالا
- مبداء ارسال کالا
- نرخ کرايه حمل و نقل
- مقصد و محل وصول کالا
- مشخصات و نشانى گيرنده کالا
- تعداد نسخه های بارنامه زمینی
- تعداد بستهها و اندازه و وزن کالا
- مشخصات و نشانى ارسالکننده کالا
در این مقاله به مفهوم حمل و نقل زمینی که یکی از مهمترین روش های حمل و نقل در بیشتر کشورها است، پرداختیم. همچنین انواع حمل و نقل زمینی، مزایای حمل و نقل زمینی و... را بررسی کردیم. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.
همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات میتوانید به www.ntirapp.com مراجعه نمایید.
عضویت در سامانه خدمات حمل و نقل انتیراپ