زیبراش از پیشرفته ترین برنامه های مدل سازی است. چیزی ک باعث تمایز Zbrush از سایر ابزارهای 3D میشود، داشتن قابلیت اجرای طرح های قدیمی با رایانه است. طراحی با نرم افزار ZBrush مثل کارکردن با گلوله های شنی است. چراکه میتوان هر شکل دلخواهی را با این نرم افزار طراحی کنید. ابزارهای طراحی زیبراش امکان خلاقیت بسیاری را فراهم میکند. نرم افزار ZBrush اولین بار در سال 1999 توسط شرکت Pixologic معرفی شد. این نرم افزار در سال 2009 میلادی برای رایانه های شخصی و Mac عرضه گردید.
یک هنرمند نه تنها مدل های دقیق و خاص تر را با استفاده از ZBrush میسازد بلکه سریعتر از برنامه های دیگر مانند Maya یا 3D Max به نتیجه موردنظرش دست پیدا میکند.
زیبراش درحال حاضر به عنوان پیشرفته ترین نرم افزار 3D شناخته میشود. این نرم افزار دارای ابزارهای بسیار زیادی میباشد. با داشتن این ابزارها موفقیتش حتمی بود.
تاریخچه ZBrush
شرکت Pixologic توسط دو برنامه نویس به نام های Ofer Alon و Jack Rimokh تاسیس شد. نرم افزار زیبراش اولین بار در سال 1999 میلادی توسط Ofer Alon و Jack Rimokh ارائه شد. بعد از گذشت مدتی نسخه دمو نرم افزار زیبراش در سال 2003 میلادی عرضه شد و سپس بعد از آن، در سال 2007 میلادی، نسخه 3.1 زیبراش به بازارها عرضه گردید. با گذشت زمان شرکت Pixologic نرم افزار زیبراش را بروزرسانی کرد و اولین نسخه قابل اجرا در سیستم عامل های Windows و Mac آن را در سال 2009 منتشر کرد که به ZBrush 4 شناخته میشد. پس از مدتی در نسخه های بعدی ابزارهای Zbrush پیشرفته تر شد و همچنین امکان مشارکت و سازگاری نرمافزار ZBrush با برنامههای شرکت Autodesk فراهم شد.
ابزارهای ZBrush
- ابزار ذخیره (Save Tool)
- ابزار حرکت (Move Tool)
- ابزار چرخش(Rotate tool)
- ابزار بارگیری (Load tool)
- ابزار ورودی (Import tool)
- ابزار خروجی (Export tool)
- ابزار بزرگنمایی(Zoom tool)
- ابزار کپی (Copy and Paste Tool)
- ابزار برس ساده (Simple Brush Tool)
- ابزار پلی مش سه بعدی(Poly Mesh 3D Tool)
مزایای نرم افزار زیبراش
- چند رنگ بودن
- مدل سازی سطح سخت
- قدرت در مجسمه سازی دیجیتال
معایب نرم افزار زیبراش
- عدم وجود قابلیت رندرگیری
- نمای پرسپکتیو چندان خوشایند نیست
- آشنایی با رابط کاربری آن کمی زمان بر است.
کاربرد ZBrush
- بازی سازی
- انیمیشن سازی
- مدل سازی سه بعدی
نرم افزار زیبراش در صنعت بازی سازی، صنعت انیمیشن سازی و صنعت مدل سازی 3D، کاربردهای زیادی دارد.
زیبراش در بازی سازی:
نرم افزار زیبراش در بین استودیوهای فیلم سازی از محبوب ترین نرم افزارها است. ZBrush در زمینه جلوه ویژه جایزه علمی دارد. یکی از دلایلی که باعث شده است هنرمندان از زیبراش در برنامه های روزانه خود استفاده کنند، کاربرد آسان zbrush میباشد و در نهایت موجب میشود هنرمندان در زمان کمتر نتایج بهتری داشته باشند.
زیبراش با انواع کارهای هنری سازگاری دارد، چراکه دارای ابزارهای طراحی 3D و رنگ آمیزی 2D میباشد. هنرمندان با استفاده از زیبراش میتوانند در بازیهای رایانه و فیلم سازی، جزئیات فوق العاده ای اضافه کنند. جزئیاتی مثل چروکی پوست که بر روی سطح شی سه بعدی به سادگی قابل افزودن است.
فیلم هایی مانند Star Trek, The Lord of Rings, Rango و Pirates of Caribbean همگی از ZBrush استفاده کردند تا اکشن زنده را با جلوه های بصری ترکیب کنند و تاثیر را دوچندان سازند.
زیبراش در انیمیشن سازی:
وجود نرم افزار Zbrush باعث تغییر مسیر ساخت انیمیشن های سه بعدی شده است. در گذشته سازنده انیمیشین 3D باید نسخه ای با رزولوشن پایین از شخصیت ها در بسته 3D دیگری ایجاد میکرد. این مدل با رزولوشن پایین را طرح پایه مینامند.
امروزه زیبراش به هنرمندان این امکان را داده است که با کیفیت کامل و عالی طرح های شخصیت خود را، از اول تا آخر کار بسازد. این موجب شده است هنرمند بتواند شخصیت ایده آل خود را بر روی یک برنامه بسازد و روی آن کار کند. امروزه با وجود زیبراش هنرمندان میتوانند جزئیات طرح های خود را هم به خوبی طراحی کنند.
زیبراش در مدل سازی سه بعدی:
زیبراش در ابتدا ابزاری برای طراحی مدل های 3 بعدی با کیفیت بالاست.
قبل از اینکه زیبراش به بازارها عرضه شود، ابزارهای زیادی وجود داشت که هنرمندان میتوانستند طرح ها و مدل های سه بعدی مدنظرشان را بیافرینند. اما امروزه با وجود ZBrush هنرمند میتواند مانند یک گلوله خاک رس، هر شکل و ایده مدنظرش را بسازد.
منبع
شما میتوانید با مراجعه به بخش آموزش ها و قسمت آموزش نرم افزار آکادمی انتیراپ با انواع نرم افزارها آشنا شوید.
سامانه آنلاین حمل و نقل بین المللی انتیراپ