یوگا یکی از قدیمی ترین سنت ها و عقاید بودایی ها و هندوها میباشد. یوگا بر پرورش و آرامش روح و جسم تاثیر خوبی دارد. ورزش یوگا مزیت های بسیاری نظیر تقویت ذهن و جسم، رسیدن به آرامش و تولید انرژی دارد. فلسفه یوگا بر خود شناسی و تقویت نیروی ذهن و اندیشه استوار است و علاوه بر مزایایی که برای یک فرد میتواند داشته باشد اثرات بسیار سودمندی نیز برای یک جامعه در پی خواهد داشت. یوگا تنها یک ورزش جسمی نمیباشد بلکه بر تنظیم نیروی پرانیک یا همان نیروی حیات و جریان آن و همچنین بر ضمیر انسان نیز تاثیر بسزایی دارد.
واژه Yoga، واژه ای سانسکریت و به معنی اتحاد است. یوگا یعنی یکپارچگی با خویشتن که این موجب ارزانی تقویت جسم، منطق، استدلال و اتحاد تفکر بر انسان میگردد.
برای رسیدن به اتحاد مجموعه حالات و وضعیت هایی طراحی گردیده اند که به آنها آسانا (Asana) میگویند. معنای Asana در یوگا یعنی قرار گرفتن در موقعیت ها و حالاتی که در آن بتوان روح و جسم را در آرامش کامل قرار داد.
انواع یوگا
- هاتا
- یانگار
- بیکرام
- آشتانگا
- کوندالینی
- یوگای قدرتی
- یوگای بارداری
فواید یوگا
- کاهش درد
- تقویت حافظه
- کمک به ترک اعتیاد
- مقاومت جسمانی و روانی
- تقویت دستگاه ایمنی بدن
- کاهش وزن در میان سالی
- کمک درمانی به بیماری های صعب العلاج
فواید یوگا برای بدن
- بهبود تنفس
- سلامت قلب
- بهبود بیماری
- قدرت عضلانی
- انعطاف پذیری و تعادل
- کم کردن و ثابت شدن وزن
- محافظت در برابر آسیب ریکاوری
فواید یوگا برای ذهن
- بهبود روحیه
- بهبود افسردگی
- کاهش استرس
- غلبه بر مشکلات
- تحریک عملکرد مغز
- بهبود کیفیت خواب
- تمرکز و تعادل بیشتر
زمان مناسب برای انجام تمرینات یوگا
انجام تمرینات یوگا در هنگام صبح در ورزش های صبحگاهی، موجب میشود تا مقدار انرژی فرد در طول روز بالا باشد. ولی انجام یوگا میتواند در زمان پیش از ظهر و یا در هنگام شب نیز باشد. اما بهتر است تمرینات یوگا در صبح انجام شود چرا که یک روش بسیار جالب برای دوری از استرس و شادابی ذهن در طول روز است.
مدت زمان انجام تمرینات یوگا در هر جلسه 60 دقیقه الی 100 دقیقه است. حتی در یک جلسه میتوان مدت زمان انجام تمرینات اختصاصی را کمتر کند. فرد میتواند با انجام 15 دقیقه از مزایای بی نظیر و در عین حال شگفت انگیز ورزش یوگا بهره ببرد.
چه مواقعی نباید تمرینات یوگا را انجام داد؟
یکی از مهمترین نکات برای شروع تمرینات Yoga، دانستن زمان هایی است که نباید هر حرکت تمرینی را انجام داد. این زمان ها عبارتند از:
- بارداری
- یائسگی
- درد های کمر
- ستون فقرات
- شانه و زانوها
- دوران قائدگی
- مشکلات تنفسی
- هنگام بالا بودن فشار خون
در زمان بروز هر یک از مشکلات نامبرده شده در فوق، از انجام هر حرکت یوگا باید خودداری کرد و یا محدودیت هایی برای انجام حرکت تمرینی در نظر گرفت. در زمان بروز هر یک از این مشکلات، برای انجام حرکت های تمرینی باید از یک فرد متخصص، استاد و یا مربی مربوطه مشاوره گرفت.
نکات مهمی که قبل از شروع تمرینات یوگا
- در صورتی که آموزش صحیح ورزش Yoga ندیده اید، از انجام هرگونه تمرین یوگا و ورزش Yoga به تنهایی، خودداری کنید.
- قبل از انجام هرگونه تمرین یوگا، آناتومی بدن، قدرت جسمی و فیزیک بدن خود را بشناسید و ارزیابی کنید.
- درصورتی که انجام حرکتی را به درستی متوجه نشده اید، حتما از مربی بخواهید تا آن حرکت را دوباره برایتان توضیح بدهد و اجرا کند. تا حرکت نا صحیحی انجام نداده باشید و از آسیب دیدگی ها دور باشید.
- از لباس مناسب استفاده کنید و لباسی را انتخاب کنید که در هنگام تمرینات بتوانید آزادانه حرکات را اجرا کنید.
- در دوران بارداری و یا داشتن بیماری خاص، قبل از شروع به تمرینات Yoga، با پزشک متخصص مربوطه مشورت کنید. توجه داشته باشید که ورزش یوگا، برای درمان و مراقبت پزشکی نمیباشد.
- اگر میخواهید به ورزش یوگا بپردازید، ترجیحا از پایه آموزش را شروع کنید. قبل از انجام تمرین لازم است که ابتدا بدن خود را گرم و آماده اجرای حرکات کنید. چرا که در صورت سرد بودن بدن، احتمال مصدومیت و آسیب دیدگی وجود دارد.
منبع
شما میتوانید با مراجعه به بخش ورزش آکادمی انتیراپ با انواع ورزش ها آشنا شوید.
سامانه آنلاین حمل و نقل بین المللی انتیراپ