اتوبار به معنای حمل و نقل بار به روش زمینی میباشد و توسط اتومبیل های مخصوص صورت میگیرد. اتوبار از دو واژه «اتو» و «بار» تشکیل شده است. واژه «اتو» همان بخش ابتدایی اتومبیل میباشد و واژه «بار» بخش ابتدایی باربری میباشد. واژه اتوبار، معنای حمل و نقل زمینی از طریق اتومبیل را منتقل میکند.
شاید واژه اتوبار، جدید به نظر برسد ولی مفهوم آن، مفهوم جدیدی نمیباشد. جابجایی به صورت زمینی از زمان های گذشته توسط چارپایان و ارابه ها انجام میشد. با گذر زمان امکانات حمل و نقل بیشتر شد و سبب شد باربری های امروزی شکل بگیرند و به اشکال مختلفی انجام شوند. مثل باربری دریایی، باربری زمینی و باربری هوایی.
باربری زمینی همان اتوبار امروزی میباشد.
انواع اتوبار
- اتوبار درون شهری
- اتوبار برون شهری
اتوبار درون شهری
اتوبار باربری درون شهری، متداول ترین روش اتوبار میباشد. اتوبار درون شهری معمولاً برای انواع اسباب کشی ها استفاده میشود. شرکت های باربری با توجه به حجم بار و نوع بار درخواست کننده، ماشین های مخصوصی را برای جابجایی بارهای مشتری ارسال میکند.
معمولاً برای اتوبارهای درون شهری، از خودروهای سبک و نیمه سبک مثل وانت، نیسان و کامیونت استفاده میشود. این دسته از خودروها برای تردد در درون شهر آسانتر هستند و کار جابجایی را سریعتر انجام میدهند. به علاوه اینکه تردد آنها در درون شهر مجاز میباشد.
اتوبار برون شهری
علاوه بر اینکه اتوبار درون شهری وجود دارد، نوع دیگری از اتوبارها وجود دارد، که اتوبار برون شهری نامیده میشود. این نوع از اتوبار، برای حمل و نقل و جابجایی کالاها و اثاثیه ها بین شهرهای مختلف میباشد.
اتوبار برون شهری نسبت به اتوبار درون شهری، مورد تقاضا کمتری قرار میگیرد، از این رو شرکت های باربری کمتری این نوع از خدمات را ارائه میدهند. کامیون، تریلی، خاور از جمله خودروهای مناسب برای اینکار هستند که قابلیت تردد خارج از شهر را دارند. سرعت مناسب این خودروها از ماشین های سواری بیشتر است، و تردد درون شهری برایشان مجاز نیست.
خدمات اتوبار چیست؟
- بسته بندی مناسب با کارتنها و لوازم مخصوص: این مورد سبب میشود وسایل و اثاثیه ها در حین اسباب کشی، سالم بمانند و به سلامت به مقصد برسند.
- حمل و نقل درون شهری و برون شهری: در صورتی که بخواهید اثاثیه را به شهر دیگری منتقل کنید، اتوبار این کار را برای شما انجام خواهد داد.
- اختصاص اتومبیل مناسب: شرکت های باربری با توجه به نوع و حجم بار مشتری، ماشین مناسبی را برای جابجایی بار انتخاب و در اختیار مشتری قرار میدهد. این نوع از خودرو ها معمولاً مسقف و موکت کاری شده هستند.
- اعزام نیروی باتجربه و متخصص: جهت بسته بندی اصولی، جابجایی سریع و چیدمان صحیح وسایل در منزل یا محل کار و یا محل مورد نظر مشتری.
- ارائه تضمین و بیمه: برای سالم نگاه داشتن اسباب و اثاثیه در حین روند باربری.
- حمل ویژه: این نوع از حمل به دقت و مراقبت بالایی نیاز دارند. مثل پیانو
مزایای اتوبار
- در مقایسه با دیگر روش های حمل بار، سریعتر میباشد.
- نسبت به سایر روش های حمل بار، مقرون به صرفه تر است.
- نسبت به سایر روش های حمل و نقل بار، کمترین خسارت را دارد.
- در مقایسه با دیگر روش های حمل بار، ساده تر و بی دردسر میباشد.
انواع ماشین برای اتوبار
- کامیون
- کامیون کفی
- کامیونت یا خاور
- کامیون اتاق دار
- کامیون سقف دار یا مسقف
عوامل موثر در نرخ و هزینه اتوبار
در تعیین قیمت و نرخ اتوبار و باربری، معیارهای مختلفی نقش دارند. در هر شهر، نهادهایی برای تعیین نرخ اتوبار و باربری وجود دارند، که اتحادیه های باربری و اتوبار نامیده میشوند.
مهمترین معیارها برای محاسبه قیمت اتوبار
- فاصله مبدأ و مقصد
- تعداد ساعت انجام کار
- تعداد نیروهای حمل بار
- نوع اتومبیل استفاده شده برای باربری
- محدوده جغرافیایی اتوبار (مثلا قیمت اتوبار تهران از شهرهای کوچکتر بیشتر است).
- نوع اسباب و اثاثیه حمل شده (اسباب کشی ماشین ظرفشویی، جابجایی گیاهان، حمل یخچال ساید و ...)
فرق باربری و اتوبار
اتوبار به معنی جابجایی و حمل اسباب و کالاها از راه زمینی میباشد ولی باربری معنای کلی تری نسبت به اتوبار دارد. باربری شامل حمل بار توسط انواع وسایل نقلیه (زمینی، ریلی، دریایی، هوایی) میباشد.
جمع بندی
در این مقاله به مفهوم اتوبار چیست؟ که یکی از مهمترین روش های حمل و نقل درون شهری و برون شهری میباشد، پرداختیم. همچنین انواع اتوبار، خدمات اتوبار، و... را بررسی کردیم. شما میتوانید با مراجعه به بخش مجله رانندگان آکادمی انتیراپ با مطالب مرتبط درخصوص حمل و نقل و رانندگان آشنا شوید.
همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.
عضویت در سامانه خدمات حمل و نقل انتیراپ