در مقالات قبلی با ترانزیت آشنا شدیم. ترانزیت در واقع یک کلمه انگلیسی، به معنای جابجایی محموله از مبدا به مقصدی خاص است. اما در حوزه حمل بار، حمل و نقل کالا بین دو کشور مختلف، ترانزیت نامیده میشود. ممکن است مجبور شوید برای رسیدن به کشور مقصد، از مرزهای یک یا چند کشور عبور کنید. واردات و صادرات یکی از ارکان اصلی حمل و نقل کشور است که موجب توسعه جامعه میشود.
کامیون ترانزیت چیست؟
کامیونی که برای حمل کالا به خارج از کشور استفاده میشود، کامیون ترانزیت نامیده میشود. هر نوع کامیونی بسته به نوع مدارک و قوانین موردنیاز برای حمل و نقل، میتواند یک کامیون ترانزیت باشد. با این حال، این کامیونها، باید بسیاری از شرایط را داشته باشند. برای مثال ابعاد کامیونی با ظرفیت حمل بار 23 تن، طول تقریبی 12.5 متر، عرض 2.5 متر، ارتفاع 2.7 متر و دارای چادر، قابلیت حمل بارهای ترانزیت را دارد. مقدار و حجم بار نیز مستقیماً بر انتخاب وسیله نقلیه تأثیر میگذارد و تریلرها برای بارهای با حجم زیاد مناسب هستند. تفاوت بین کامیون و تریلر در این است که کامیون یک واحد مستقل است که قسمت بار و کابین آن به هم متصل است، در حالی که تریلی، از دو قسمت تشکیل شده است که قسمت بار از کابین جدا میشود. همچنین هزینه حمل و نقل کالا با کامیون و تریلی متفاوت است.
چه کامیون هایی برای ترانزیت مناسب است؟
هنگام انتخاب وسیله نقلیه برای حمل بار ترانزیتی، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید وزن و حجم بار است. به دلیل مسافت زیاد، معمولاً بارهای حمل شده حجیم و دارای هزینه بالایی هستند، بنابراین از کامیونهای با ظرفیت بالا استفاده میشود. یکی دیگر از گزینههای انتخاب کامیون برای حمل کالا، تکمیل مدارک بینالمللی و رعایت شرایط حمل کالا به خارج از کشور است. بسته به نوع بار از کامیونهای مختلفی استفاده میشود: کامیونهای تک محور و یا جفت محور، کامیونهای کفی، کامیون یخچالدار و انواع تریلر.
برای آشنایی بیشتر با مدارک لازم برای ترانزیت کالا کلیک کنید.
شرایط ترانزیت از ایران به اروپا
شرایط ترانزیت به کشورهای اروپایی متفاوت است و قوانین خاص خود را دارد که رانندگان کامیونهای ترانزیت، باید از آنها پیروی کنند. یکی از شرایط بسیار مهم، سالم بودن وسیله نقلیه است. در زیر الزامات کامیون برای ترانزیت به کشورهای اروپایی را شرح میدهیم:
- استانداردهای آلایندگی موتور برای کامیونهایی که وارد اروپا میشوند، باید حداقل یورو 3 و در صورت ورود به کشورهایی مانند فرانسه و آلمان، یورو 5 و یورو 6 باشند.
- عوارض بزرگراهها، گزینه دیگری است که کامیونهای ترانزیت باید پرداخت کنند و تجهیزات موردنیاز مانند SCR و EEV باعث کاهش این عوارض میشود.
- آلمان یکی از کشورهای اروپایی است که قوانین ترانزیت سختی دارد. علاوه بر این، کامیون باید از نظر نوع لاستیک، سلامت لنتها و تجهیزات فنی کامل و بی نقص باشد.
شرایط و مدارک لازم برای راننده ترانزیت
بسیاری از رانندگان علاقه دارند به خارج از کشور سفر کنند. با این حال، باید بدانید در حالی که سفر به کشورهای مختلف، یک شغل هیجانانگیز و جذاب است، چالشهای خاص خود را نیز به همراه دارد و یکی از مشاغل سخت محسوب میشود. یکی از چالشها، ماهها رانندگی کردن در جادهها به صورت متمادی و دوری از خانه و خانواده است.
رانندگی ترانزیت، علاوه بر سختیها و جذابیتهایی که دارد، نیازمند مجموعهای از شرایط و مدارک است که در ادامه به شرح آن میپردازیم:
- یک قطعه عکس 3×4 برای رانندگان برون شهری و دو قطعه عکس 3×4 برای رانندگان درون شهری
- مراجعه به سازمان تامین اجتماعی جهت دریافت کد بیمه و دریافت معرفینامه مراکز طب کار
- اصل و کپی گواهینامه رانندگی پایه یک راننده
- اصل و کپی گواهینامه رانندگی پایه دو راننده
- اصل و کپی کارت پایان خدمت
- اصل و کپی شناسنامه عکسدار
- داشتن پاسپورت معتبر
- معرفینامه رسمی و تائید شده از سوی شرکت حمل و نقل
- تعهدنامه محضری راننده و کمک راننده
- تست آزمایش اعتیاد و ارائه برگه عدم اعتیاد
- تابعیت ایرانی
- گذراندن دورههای آموزشی فنی و عمومی
- عدم تصدی به شغلهای تمام وقت و مستمر در قوای سه گانه، نهادهای انقلابی و نیروهای مسلح
نتیجهگیری
در این مقاله، مدارک و شرایطی که برای راننده ترانزیت لازم است را مورد بررسی قرار دادیم. شما میتوانید با مراجعه به بخش مجله رانندگان آکادمی انتیراپ با مطالب مرتبط در خصوص حمل و نقل و رانندگان آشنا شوید. همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بینالمللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه میشود. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.