بازکشت به آکادمی
نشانه های کم بودن باد لاستیک و دلایل آن

لاستیک ها تنها قسمتی از خودرو می‌باشند که به صورت مستقیم با زمین در ارتباط هستند. کم باد بودن لاستیک ها، علی الخصوص در زمان تغییر فصل امری بسیار طبیعی می‌باشد. معمولاً با گرم شدن هوا، میزان باد لاستیک ها کم می‌شود. این اتفاق برای همه خودرو ها می‌افتد، و از این رو رانندگان خودروها بایستی برای نگهداری و حفظ امنیت خود، به تمامی بخش های خودرو اهمیت دهند. اهمیت دادن به خودرو، سبب میشود از بروز هزینه های سنگین و هنگفت جلوگیری شود. 

موتور خودرو، حتی اگر بتواند قدرت چند هزار اسب بخاری تولید کند، در صورتی که برای انتقال نیروی آن، از لاستیک مناسبی استفاده نشود، هیچ فایده ای نخواهد داشت.

اهمیت تنظیم بودن باد لاستیک ها

لاستیک ها، آخرین عضو از ماشین می‌باشند، که به صورت مستقیم با زمین در ارتباط هستند. لاستیک ها در کنترل خود، نقش بسیار مهمی دارند. وجود هرگونه عیب و نقص در لاستیک های ماشین، امکان بروز عواقب، مشکلات، خطرات و خسارات بیشتر و جدی تری به وسیله نقلیه را، افزایش می‌دهد. یکی از موارد مهمی که در رابطه با لاستیک ها وجود دارد و باید به آن توجه شود، تنظیم بودن باد لاستیک ها است.

نکته قابل تأمل! از آنجایی که فقط 5 درصد از وزن وسیله نقلیه بر روی لاستیک خودرو و 95 درصد از وزن بر روی باد لاستیک ها قرار دارد، کارشناسان خودرو از باد لاستیک به عنوان پاشنه آشین ماشین، یاد می‌کنند.

نشانه های کم باد بودن باد لاستیک

دلایل کم شدن باد لاستیک

معمولاً در شرایط عادی می‌تواند باد لاستیک ها کم شود و این اتفاق کاملاً طبیعی می‌باشد. منتها در این میان نکته مهمی وجود دارد که بایستی به آن توجه نمود. برخی از دلایل کم شدن باد لاستیک غیرعادی می‌باشند که بایستی با آنها آشنایی داشت. بعضی از این دلایل می‌توانند در کمترین زمان باعث افت فشار باد لاستیک ها شوند.

  • خراب شدن و یا تمام شدن عمر والف تایر --- این مورد به مروز زمان باعث کاهش فشار باد لاستیک ها می‌شود.
  • کاهش دما --- با کاهش دما به ازای هر 5 درجه سانتی گراد، معادل 1PSI از فشار باد لاستیک ها کاسته می‌شود.
  • خرابی و نقص در رینگ ها --- خرابی و نقص در رینگ ها، یکی دیگر از عوامل تأثیر گذار در افت فشار باد لاستیک ها می‌باشد.
  • تابش مستقیم نور خورشید --- تابش مستقیم نور خورشید باعث می‌شود در کمترین زمان، فشار باد تایرها کم شود. از این رو بهتر است از پارک کردن خودرو در مکان هایی که تابش مستقیم نور آفتاب قرار دارد، خودداری شود و همچنین از نگهداری لاستیک های زاپاس در مقابل نور آفتاب جداً خودداری شود.

حد استاندارد لاستیک تایر چه میزان می باشد؟

تایرهای یک ماشین، یکی از مهم ترین اجزای ماشین می‌باشند که در تأمین امنیت ماشین، بیشترین و تأثیرگذار ترین نقش را دارند. بنابراین بسیار مهم است پیش از اقدام به رانندگی، حتماً سلامت تایرهای ماشین چک شود.

حد استاندارد لاستیک تایر چه میزان می باشد؟

کم باد بودن لاستیک و از دست دادن فشار تا چه اندازه نرمال می باشد؟

معملاً به صورت نرمال لاستیک های خودرو، در طی هر ماه، یک 1PSI از باد خود را از دست دهند. مورد دیگر هم اینکه لاستیک ها در هر 10 درجه فارنهایت یا 5.6 درجه فارنهایت کاهش دما، تا 7PSI از فشار باد خود را تخلیه می‌کنند.

عوامل دیگری مثل آسیب دیدگی رینگ ها، پنچری، نشتی، دادن ولو و خرابی های دیگر باعث می‌شوند باد لاستیک های ماشین کم شود.

نکته! لازم به ذکر می‌باشد که لاستیک ها در هر ماه می‌توانند تا 14kps از باد خود را تخلیه کنند و این مقدار در ماه بسیار طبیعی می‌باشد. در صورتی که میزان کاهش باد لاستیک ها، بیشتر از 14kps باشد، باید لاستیک ها بررسی شوند.

علائم کم بودن باد لاستیک

بله! یکی از دغدغه های رانندگان این است که چگونه کم شدن باد لاستیک را تشخیص دهند و بدانند نشانه های کم بودن باد لاستیک چیست؟ آگاهی از نشانه ها و تشخیص به موقع آنها، در ایمنی و سلامت خودرو و سر نشینان بسیار مهم است. در صورت مشاهده هر یک از نشانه ها بایستی در نزدیک ترین زمان ممکن، لاستیک ها چک و تنظیم شوند.

سر و صدا در کابین

از آنجایی که هر ماشین در مقایسه با دیگر ماشین ها، ابعاد، وزن و قدرت خاص خود را دارد، بایستی نوع تایر آن نیز مناسب خود باشد که در سرعت های بالا و همچنین کاربردهای طولانی، مشکل به وجود نیاید.

ولی برخی اوقات ممکن است با اینکه تایر مناسب برای خودرو استفاده شده ولی همچنان ضربه های غیرعادی به کابین خودرو وارد می‌شود و این موضوع باعث ایجاد سر و صدا در کابین می‌شود. در اینگونه شرایط بایستی باد لاستیک ها چک شود چون کم بودن باد لاستیک را می‌توان از اصلی ترین عوامل دانست.

علائم کم باد بودن لاستیک

کاهش قدرت فرمان پذیری

میزان باد لاستیک ها، تعیین میکنند که لاستیک ها تا چه اندازه با زمین در تماس باشند. به طوری که هرچقدر باد لاستیک ها بیشتر باشد، سطح مقطع تماس با زمین کمتر می‌شود. و برعکس این موضوع نیز وجود دارد یعنی وقتی باد لاستیک ها کمتر باشد، سطح مقطع تماس با زمین بیشتر می‌شود.

نکته! میزان فشار باد درون لاستیک هر ماشین، دارای اعداد مشخصی می‌باشد و برای تجربه یک رانندگی خوب و ایمن، بایستی این به این موضوع توجه شود.

در صورتی که باد لاستیک ها، وضعیت مناسبی داشته باشند، ماشین فرمان پذیری خیلی خوبی خواهد داشت. ولی در صورتی که باد لاستیک ها، کمتر از حد معمول و استاندارد باشد، سطح مقطع آنها در تماس با زمین بیشتر می‌شود و این سبب می‌شود ماشین فرمان پذیری کمتری داشته باشد.

اقدامات مهم در زمان کم بودن باد لاستیک

  • توقف در اولین پارکینگ و اقدام به تعویض تایر کم باد با تایر زاپاس
  • در صورت دسترسی به کارشناسان و تعمیرکاران، از آنها درخواست کنید میزان فشار باد بقیه لاستیک ها را تنظیم کنند.
  • به همراه داشتن تجهیزات کامل و پمپ باد الکترونیکی در صورت امکان و استفاده از آنها در مواقع کم باد شدن لاستیک ها.

کم باد بودن لاستیک ها چه پیامدهایی را به دنبال دارد؟

وجود هر مشکلی در خودرو، باعث می‌شود بر کارکرد صحیح خودرو، تاثیر سویی داشته باشد و در پی آن عواقبی اتفاق بیفتد. کم بودن باد لاستیک های خودرو، هم بر سلامت خودرو تاثیر منفی دارد.

  • ترمز و هدایت خودرو توسط راننده، از جمله مواردی می‌باشند که در صورت کم بودن باد لاستیک، عملکرد درستی نخواهند داشت.
  • به علاوه سفت شدن یا انحراف فرمان در زمان کم شدن باد لاستیک ها، سبب می‌شود قسمت بیرونی آج تایر ها سریع تر و بیشتر ساییده شود .
  • یکی دیگر از مشکلات رایج هنگام کم باد شدن باد لاستیک ها داغ شدن لاستیک ها با بالا رفتن میزان سطح تماس آنها با زمین است.

تأثیر کم باد بودن لاستیک بر میزان سوخت

یکی از علائم کم شدن باد لاستیک ها، افزایش میزان سوخت در خودرو می‌باشد. چراکه با کم شدن باد لاستیک، قدرت فرمان پذیری خودرو کمتر می‌شود و در نتیجه سبب میشود به موتور خودرو، فشار بیشتری وارد شود که این باعث افزایش میزان سوخت خودرو می‌شود.

همچنین افزایش بیش از حد سوخت با افزایش مقطع تماس لاستیک با زمین رابطه مستقیم دارد و هر چقدر اندازه سطح تماس لاستیک با سطح جاده فراتر رود میزان سوخت نیز بیشتر می‌شود.

جمع‌ بندی

در این مقاله به مفهوم نشانه های کم بودن باد لاستیک و دلایل آن پرداختیم. همچنین اهمیت تنظیم بودن باد لاستیک ها، دلایل کم شدن باد لاستیک، علائم کم بودن باد لاستیک و... را بررسی کردیم. شما می‌توانید با مراجعه به بخش مجله رانندگان آکادمی انتیراپ با مطالب مرتبط درخصوص حمل و نقل و رانندگان آشنا شوید.

همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه می‌شود. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.

عضویت در سامانه خدمات حمل و نقل انتیراپ 

 

نصب برنامه nTirApp
افزودن به Home Screen