یکی از معروف ترین نوشیدنی ها در سراسر دنیا، چای سبز است. چای سبز به دلیل داشتن طعم لذت بخش و بی نظیر طرفداران زیادی دارد. چای سبز دارای ترکیباتی بنام کاتچین میباشد که فواید اثبات شده ای برای سلامتی بدن دارد. خواص مشهور چای سبز، خاصیت چربی سوزی و موثر در کاهش وزن است، در حالیکه خاصیت های چای سبز به این دو مورد محدود نمیشود.
فواید چای سبز
- موثر بر کبد
- کاهش فشار خون
- بهبود عملکرد مغز
- رفع بوی بد دهان
- از بین بردن زگیل
- افزایش چربی سوزی
- کمک به کاهش وزن
- وجود ترکیبات بیواکتیو
- متعادل کردن طبع افراد
- مناسب برای پوست و مو
- کاهش کلسترول بد خون
- سلامتی لثه ها و دندان ها
- بهبود سلامت قلب و عروق
- کاهش افسردگی و اضطراب
- کاهش ابتلا به بیماری دیابت
- استحکام مفاصل و دندان ها
- احتمال کاهش التهاب و آرتریت
- جلوگیری و مبارزه با سرطان ها
- تاثیر بر فشارهای روانی و اعصاب
- مبارزه با باکتری، عفونت و ویروس
- کاهش ابتلا به بیماریهای پارکینسون و آلزایمر
- تاثیر چای سبز بر سلول های مغز و کاهش استرس
1- موثر بر کبد
چای سبز از تجمع سلول های چربی و ورود آنها به کبد جلوگیری میکند. این نوشیدنی به سم زدایی کبد میپردازد. لازم به ذکر است که وجود رادیکال های آزاد بر عملکرد کبد تاثیر میگذارد. یکی از خواص مهم چای سبز این است که رادیکال های آزاد بدن را از بین میبرد.
2- کاهش فشار خون
از عوامل منجر شونده به فشارخون بالا، نداشتن تحرک، سن، ژن، جنسیت و دنبال کردن رژیم غذایی نا مناسب است. این نوشیدنی پر خاصیت، علاوه بر کاهش فشار خون در شل کردن عضلات نیز تاثیر دارد. طبق نتایج بدست آمده توسط محققان، چای سبز یا عصاره چای سبز، میتواند فشار خون دیاستولیک و سیستولیک را در افرادی که اضافه وزن دارند، کاهش دهد.
از دیگر خواص این نوشیدنی، ریلکس کردن عضلات میباشد. علاوه بر آنها، چای سبز به کاهش استرس اکسیداتیو و سطح التهاب بدن کمک بسزایی میکند.
3- بهبود عملکرد مغز
از خواص دیگر چای سبزکمک به بهبود عملکرد مغز و افزایش سطح هوشیاری است. کافئین موجود در ترکیبات چای سبز، بک محرک است. کافئین موجود در چای سبز، نسبت به کافئین موجود در قهوه کمتر است. با این وجود این نوشیدنی به اندازه کافی کافئین برای بالابردن هوشیاری دارد.
تحقیقات انجام شده نشان میدهند که کافئین بر جنبه های مختلف عملکرد مغز من جمله زمان واکنش، حافظه و خلق و خو را بهبود میبخشد. کافئین تنها ترکیب موجود در چای سبز که بر مغز مفید است، نمیباشد. علاوه بر کافئین ترکیبات دیگری نیز وجود دارد که برای مغز مفید هستند. مثل اسید آمینه ال-تیانین که سطح دوپامین و تولید پرتوی آلفا را افزایش میدهد.
طبق مطالعات انجام شده، ال-تیانین و کافئین هر دو اثرات قدرتمندی در عملکرد مغز دارند. بسیاری از افراد گزارش کردهاند زمانی که چای سبز مینوشند، در مقایسه با وقتی که قهوه مصرف میکنند، عملکرد بهتری دارند و سطح ثابتتری از انرژی را تجربه میکنند.
بهترین زمان برای مصرف چای سبز
مصرف چای سبز باید در زمان های مناسب و مقادیر مشخص انجام شود. در مصرف چای سبز نباید زیاده روی شود. استفاده از این نوشیدنی توسط افرادی که به میگرن، سردرد های معمولی و استفراغ دچار هستند، میتواند به تشدید مشکلات آنها منجر شود.
افراد مبتلا به ضربان قلب نامنظم باید در مصرف چای سبز حد تعادل را رعایت کنند.
نکته قابل توجهی وجود دارد، مصرف کنندگان این نوشیدنی بهتر است در ساعات پایانی شب و یا دو ساعت قبل از خواب، از نوشیدن چای سبز اجتناب کنند چراکه باعث بی خوابی میشود.
مصرف چای سبز همانند چای سیاه ( همان چای عامیانه مصرفی)، بالافاصله بعد از صرف غذا موجب جذب نشدن آهن میشود. برای جلوگیری از جذب نشدن آهن، مصرف کنندگان باید، در حدود یک ساعت بعد از صرف غذا، چای سبز را میل نمایند. برخی افراد هم برای کاهش وزن خود، از چای سبز استفاده میکنند.
افرادی که خواستار کاهش وزن میباشند، باید 20 دقیقه الی 30 دقیقه قبل از شروع به تمرین های ورزشی از این نوشیدنی میل کنند. البته نوشیدن چای سبز برای اینگونه افراد باید بدون شکر باشد، تا روند چربی سوزی و لاغری در آنان سرعت بیشتری پیدا کند. افرادی که خواستار کاهش وزن هستند میتوانند از این نوشیدنی، یک الی دو ساعت بعد از غذا بنوشند. زیرا در این صورت علاوه بر تسریع روند چربی سوزی، اختلالی در جذب آهن نیز ایجاد نمیشود.
مضررات چای سبز
- اسهال
- استفراغ
- انعقاد خون
- تکرر ادرار
- بیماری یبوست
- مشکلات اخلاقی
- مشکلات گوارشی
- نا منظم شدن ضربان قلب
- عدم جذب کلسیم و روی
- سبب دفع بیشتر مایعات از بدن
- اختلال در رشد کودک و مادر در زمان بارداری و شیردهی
- کافئین موجود موجب عصبانیت های مکرر، عدم جذب آهن و بی خوابی های شبانه
منبع
شما میتوانید با مراجعه به بخش مجله سلامت آکادمی انتیراپ با خواص انواع محصولات خوراکی و مواد طبیعی آشنا شوید.
سامانه آنلاین حمل و نقل بین المللی انتیراپ