بازکشت به آکادمی
رانندگی در شب

آفتاب که غروب می‌کند، روشنایی از بین میرود و هوا تاریک می‌شود، ولی کار و زندگی در برخی مشاغل همچنان درحال انجام است. رانندگی تنها مختص به روز نیست، رانندگان زیادی در جاده ها شبانه رانندگی میکنند و به مسیر خود ادامه می‌دهند. رانندگی در شب اصول خود را دارد که قبل از انجام آن، باید با اصول های رانندگی در شب آشنا شد. رانندگی در شب می‌تواند برای رانندگان تازه کار و همچنین رانندگان کار آزموده و با تجربه، یک موضوع دلهره آور باشد. از آنجایی که دید در شب کاهش پیدا می‌کند، دید پیرامون نیز تا حدودی از بین می‌رود. البته این موضوع به روشنایی های تعبیه شده در جاده و میزان نوردهی چراغ های خودرو نیز مرتبط می‌باشد.

پس از آنجایی که در شب دید کمتر می‌شود، رانندگی برای افرادی که مشکلات بیماری دارند، به مراتب دشوارتر خواهد بود. کثیف بودن شیشه های خودرو و آینه ها و حتی شیشه های عینک، این موضوع را شدیدتر می‌کنند. از این رو تمیز نگهداشتن شیشه ها، آینه ها، چراغ ها و حتی شیشه های عینک، می‌توانند به کاهش مشکلات رانندگی در شب کمک کنند و موجب افزایش دید در شب شوند.

رانندگی در شب

یکی از نکات مهم برای دید در شب، وجود ساعت بیولوژیک بدن می‌باشد. بدن به صورت بیولوژیکی چنین تنظیم شده است که شب ها بخوابد و روزها بیدار باشد. حتی برخی اوقات اگر شخص پیش از رانندگی خواب کافی داشته باشد، ممکن است تمرکز صد در صد نداشته باشد. یکی دیگر از نکات و مشکلات رانندگی در شب، عدم تشخیص موانع می‌باشد. ولی برخلاف این موضوعات صحبت شده، رانندگی در شب یک مهارت می‌باشد که تمامی رانندگان باید آن را فرا گیرند و حتی می‌توان گفت تعداد زیادی از افراد از رانندگی در شب لذت می‌برند. دلیل این لذت، آرامش و خلوتی جاده می‌باشد. البته این احساس آرامش در جاده، زمانی لذت بخش میباشد که رانندگان تمامی نکات حرفه ای برای رانندگی در شب را اجرا کنند.

بینایی و چالش های رانندگی در شب

قدرت بینایی رانندگان با عملکرد سریع آنها، رابطه مستقیم دارد. در واقع زمانی که هوا تاریک می‌شود، ممکن است وسعت دید رانندگان کمتر شود و یا حتی نتواند رنگ ها را به خوبی تشخیص دهد. از این رو تعداد تصادفات جاده ای در شب نسبت به تعداد تصادفات جاده ای در روز، بیشتر می‌باشد.

موارد و نکات ایمنی چالش های رانندگی در شب

تمیز کردن شیشه ها و آینه ها

یکی از موارد مهم برای رانندگی در شب، تمیزکردن شیشه ها علی الخصوص شیشه جلو خودرو می‌باشد. شیشه جلوی خودرو، بایستی حداقل یکبار در ماه با استفاده از مواد پاک کننده مخصوص شیشه خودرو، هم از سطح داخلی و هم از سطح بیرونی تمیزکاری شود.

این ضرورت در هنگام رانندگی در شب، بیشتر میشود. یکی از محلول های مناسب برای پاک کردن شیشه خودرو و آینه ها، مخلوط آب، مایع ظرفشویی و سرکه می‌باشد.

برای تهیه این مخلوط، تقریبا 1.4 لیتر آب، یک قاشق غذاخوری (قریب به 3 سی سی) مواد شوینده ظرفشویی و یک فنجان سرکه با حجم حدود ربع لیتر لازم است. این مواد باید به خوبی باهم ترکیب شوند تا مخلوط یکنواختی بدست آید.

برای استفاده از این مخلوط، بهتر است در یک بطری اسپری ریخته شود و با استفاده از یک پارچه مناسب مثل میکروالیاف، شیشه خودرو تمیز کاری شود.

استفاده از پارچه مناسب میکرو الیاف، سبب می‌گردد پس از خشک شدن، رگه های اضافی روی شیشه ها و آینه ها باقی نماند.

چالش های رانندگی در شب

تأثیر سلامت چشم و تمیز کاری شیشه عینک

یکی از موارد تاثیرگذار بر دید در شب، شیشه عینک میباشد. برای بالا بردن دید در شب، باید شیشه های عینک تمیز باشند. رانندگان قبل از شروع به رانندگی در شب، باید از تمیز بودن شیشه های عینک خود، اطمینان حاصل کنند. برای تمیز کردن شیشه های عینک، میتوان از آب و صابون برای رفع آلودگی ها استفاده کرد.

پس از تمیز کاری با آب و صابون، بهتر است از پارچه نرم میکروفیبر برای خشک کردن شیشه ی عینک استفاده شود.

برای رانندگی در شب بهتر است از عینک های آنتی رفلکس استفاده شود. پوشش آنتی رفلکس یا ضد انعکاس، یک روکش فوق العاده نازک از موادی مانند سیلیکون و زیرکونیوم می‌باشد که با کاهش بازتاب داخلی و انتقال نور بیشتر، دید راننده را در شب بهبود می‌بخشد و سبب افزایش دید در شب می‌گردد.

رانندگی در شب و افزایش دید شبانه

آینه ها در شب

از آنجایی که آینه های ماشین ها، دارای تنظیمات شب می‌باشند، بهتر است برای افزایش دید در شب، از آن استفاده کرد. در قسمت زیرِ آینه ی دید عقب خودرو، یک اهرم کوچک قرار دارد که با تغییر وضعیت این اهرم کوچک، میتوان آینه دید را به تنظیمات شبانه تغییر داد. با استفاده از این تنظیمات شبانه، چراغ های منبع نور، خودروهایی که در پشت سر قرار دارند، خیلی کم نور تر به نظر می‌رسند و همچنین خیرگی ناشی از منابع نوری، کمتر می‌شود.

در صورتی که آینه خودرو دارای تنظیمات شبانه نباشد، بهتر است آینه خودرو تعویض و با یک آینه با ویژگی های شبانه جایگزین گردد.

چراغ های خودرو در هنگام رانندگی در شب

یکی از موارد مهم در هنگام رانندگی در شب، کسب اطمینان خاطر از تراز بودن چراغ های جلو می‌باشد. تراز بودن چراغ های جلو خودرو، موجب بهبود دید در رانندگی در شب و همچنین افزایش دید در شب می‌باشد. تراز کردن چراغ ها، مختص متخصص خودرو می‌باشد. 

مورد دیگر هم اینکه تراز بودن چراغ های خودرو باعث می‌شود رانندگانی که از مقابل رانندگی می‌کنند، به خوبی دیده شوند.

مشکلات رانندگی در شب

مصرف سیگار در هنگام رانندگی در شب

یکی از چالش های رانندگی در شب، استفاده از سیگار می‌باشد، که رانندگان باید توجه کافی به آن داشته باشند. در هنگام رانندگی در شب، باید از مصرف سیگار جداً خودداری شود، چرا که سیگار دارای نیکوتین می‌باشد و با سوختن آن منوکسید کربن تولید می‌شود. منوکسید کربن بر روی بینایی اثرات زیادی دارد و بینایی رانندگان را کاهش می‌دهد.

به صورت کلی باید گفت تاثیر استعمال دخانیات بر بینایی به قدری مخرب است که در حالت عادی هم نباید از آنها استفاده کرد تا بینایی شما آسیب نبیند.

عابرین پیاده و رانندگی در شب

یکی دیگر از چالش های رانندگی در شب، عابرین پیاده می‌باشند. در هنگام رانندگی در شب در صورتی که خیابان و جاده نور کافی نداشته باشد، تشخیص عابرین پیاده برای رانندگان دشوار می‌باشد. علی الخصوص هنگامی که عابرین پیاده لباس تیره پوشیده باشند. پس باید دقت زیادی داشت تا خطر تصادف کاهش یابد. افراد مبتلا به شب کوری، بهتر است برای رانندگی در شب، درمان شوند و سپس پشت فرمان بنشینند.

جمع‌ بندی

در این مقاله به مفهوم رانندگی در شب که یکی از مهمترین کارها در رابطه با رانندگی، قوانین راهنمایی و رانندگی و همچنین تردد می‌باشد، پرداختیم. همچنین بینایی و چالش های رانندگی در شب، موارد و نکات ایمنی چالش های رانندگی در شب و... را بررسی کردیم. شما می‌توانید با مراجعه به بخش مجله رانندگان آکادمی انتیراپ با مطالب مرتبط درخصوص حمل و نقل و رانندگان آشنا شوید.

همچنین در انتیراپ خدماتی اعم از حمل و نقل بین المللی زمینی، ریلی، دریایی، هوایی، انبارداری و... ارائه می‌شود. جهت مشاهده سایر مقالات و اخبار در حوزه حمل و نقل کلیک نمایید.

عضویت در سامانه خدمات حمل و نقل انتیراپ 

 

نصب برنامه nTirApp
افزودن به Home Screen